Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ardian Kozniku:

Iako igraju s mojim Albancima, navijat ću za Dinamo

Junior Fernandes
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
12.08.2015.
u 14:45

Kozniku: 
Albanski nogomet se jako uzdiže, uostalom, pobijedili su u Portugalu...

Nogometaše Dinama u srijedu u Elbasanu (20.45 sati) očekuje prva utakmica play-offa Lige prvaka protiv Skenderbeua. Albansku momčad vrlo dobro poznaje bivši nogometaš Dinama, Albanac Ardian Kozniku.

– Dinamo je favorit jer ima bolju momčad i više iskustva u Europi, no Skenderbeu se nikako ne smije podcijeniti – kaže Kozniku i objašnjava:

– Skenderbeu je pet puta zaredom bio prvak, a njihov vlasnik puno ulaže u klub, ima velike ambicije. Albanski nogomet jako napreduje, potvrđuju to i igre reprezentacije koja je pobijedila na u kvalifikacijama za Euro u gostima protiv Portugala.

Plavi i bijeli ispred svih

Za koga će navijati Kozniku u dvoboju Skenderbeua i Dinama?

– Jako mi je drago da su moji Albanci tako daleko dogurali, ali ja ću u ovom dvoboju ipak navijati za Dinamo. Uvijek kažem, Dinamo i Hajduk su moji bivši klubovi i za njih ću navijati do kraja života – rekao je Kozniku i dodao:

– U Maksimiru ću sigurno biti na utakmici, a mislim da ću s Dinamom i na prvu utakmicu u Albaniju.

Skenderbeu će Dinamo ugostiti na Elbasan Areni, a koliko će užarena atmosfera dočekati plave najbolje govori da je stadion već rasprodan.

– To ludo ozračje bit će najveća prednost albanskog prvaka. Skenderbeu ima jako glasne navijače – kaže Kozniku.

Nažalost, Dinamo u Zagrebu neće imati takvu glasnu podršku.

– Ma ja se nadam da će i Maksimir biti pun. Zaslužio je to Dinamo, ipak igra utakmicu koja ih vodi u Ligu prvaka. Lakše je kada te nosi publika, puno je veći motiv igrati u takvom dobrom ozračju. Bilo bi tužno da su tribine na tako važnoj utakmici poluprazne – kaže Kozniku.

Prošle sezone Kozniku je kao trener Škendije igrao protiv Skenderbeua. Završilo je 1:1.

– Ma kažem, nije sporno da je Dinamo bolja momčad, ali samo ako utakmicama pristupi sto posto ozbiljno – zaključio je Kozniku.

U trenerskim vodama

Ozbiljnost ne bi trebala biti sporna, jer samo za ulazak u LP plavi će od Uefe dobiti 12 milijuna eura. A još TV prava, zarada od prodaje ulaznica...

A što se tiče Koznikua, pred njim je trenerska karijera. Prije tri godine dobio je Uefinu trenersku PRO licenciju. Vodio je Hrvatski dragovoljac, bio pomoćnik u Lokomotivi i zaprešićkom Interu, a posljednji posao bio mu je u Škendiji iz Tetova.

– Želio bih jednog dana biti izbornik Kosova i trener Hajduka. No, polako, trenerska karijera tek mi je počela – zaključio je Kozniku, koji je jedan od rijetkih nogometaša koji je igrao za Dinamo i Hajduk.

Nosio je dres hrvatske reprezentacije sedam puta, a zauvijek će ostati upamćen i po tome što je odlučio prvi hrvatski derbi. U Maksimiru je zabio odlučujući gol u pobjedi Hajduka 2:1 protiv Dinama, odnosno tadašnjeg HAŠK-Građanskog.

>>Kozniku: Ne bih znao nabrojati tri igrača Hajduka iz prošlogodišnjeg derbija

Komentara 1

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:42 12.08.2015.

Bravo Kozniku, jednom Dinamovac uvijek Dinamovac. Dinamo se ne izdaje, Dinamo se voli,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije