Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOLE BOLJI U TRI SETA

I Ljubičić se oprostio od Dubaija

Ivan Ljubičić
Reuters
25.02.2010.
u 18:18

Hrvatski je tenis izgubio oba predstavnika na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju. Nakon Marina Čilića, u četvrtfinalu je poražen i Ivan Ljubičić.

Bolji od Ljube bio je Srbin Novak Đoković sa 2:6, 6:4, 6:0. Podsjećamo, ranije je Čilića, koji je bio postavljen za šestog nositelja, porazio Austrijanac Jürgen Melzer 7:6(8), 7:-5.

Na kraju Ljubo može žaliti za pobjedom jer je prvi set protiv drugog nositelja odigrao sjajno, a bio je bolji i veći dio drugog seta, do same završnice.

U prvom setu Ljubičić je oduzeo servise Đokoviću u petom i sedmom gemu te je na kraju poveo sa 6-2 nakon samo 33 minute igre. Tada Đokoviću nije dao ni jednu break-loptu, a potom je u sjajnom ritmu nastavio i u drugom setu.

Kod rezultata 3:3 hrvatski je tenisač imao dvije break-lopte, koje bi ga, da ih je realizirao, dovele praktički na rub pobjede, ali se Đoković uspio spasiti. Kod Đokovićeva vodstva 5:4 hrvatski se tenisač prvi put u meču suočio s poteškoćama na svoj servis, pa je tako Đoković došao do 15-40. Na žalost hrvatskog tenisača realizirao je već prvu priliku za break i došao do izjednačenja.

U trećem se setu igra našeg predstavnika potpuno raspala, pa je tako Đoković osvojio set bez izgubljenog gema za konačno slavlje i petu pobjedu nad Ljubičićem u šest međusobnih mečeva.

ATP Dubai, četvrtfinale:

Đoković (2) – Ljubičić 2:6, 6:4, 6:0

Baghdatis – Berrer (kasnije)

Melzer – Čilić (6) 7:6(8), 7:5

Južnij (7) – Tipsarević 6:3, 6:4

Komentara 4

SH
Shulcika
10:46 26.02.2010.

Bravo Nole, samo dalje tako..

OB
-obrisani-
19:22 25.02.2010.

Lako je Đokoviću da pobjeđuje ovu monegašku boraniju s hrvatskim državljanstvom, tj. Čilića i Ljubičića! Druga bi priča bila da je na drugoj strani mreže bio Ivo Karlović koji protiv Đokovića vodi sa 2:1. Ona druga pobjeda, što nije navedenavedena u ATP-ovim stastistikama, dogodila se u madridskim kvalifikacijama - 2005. godine.

JU
jugoslavbjeljac
08:53 26.02.2010.

bravo Nole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije