Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb

Hrvatski odbojkaši doznali suparnike u kvalifikacijama za EP

Hrvatska odbojkaška reprezentacija
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
08.02.2020.
u 11:57

Odbojkaši će se natjecati u kvalifikacijskom skupini A, a mjesto na Europskom prvenstvu izborit će sedam pobjednika kvalifikacijskih skupina te još pet najboljih drugoplasiranih momčadi

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija igrat će protiv Nizozemske i Švedske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. odlučeno je ždrijebom održanim u subotu u Luxembourgu, dok su odbojkašice izravno na EP-u, s obzirom na to da je Hrvatska jedan od sudomaćina EP-a u ženskoj konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom. 

Odbojkaši će se natjecati u kvalifikacijskom skupini A, a mjesto na Europskom prvenstvu izborit će sedam pobjednika kvalifikacijskih skupina te još pet najboljih drugoplasiranih momčadi. Kvalifikacijske utakmice su na rasporedu u kolovozu i rujnu ove godine.

- Svi smo svjesni da je prioritet za našu momčad plasman na Europsko prvenstvo 2021. Poznajem Švedsku, jer sam igrao protiv njih kao izbornik reprezentacije Turske i radi se o perspektivnoj momčadi, dok Nizozemce poznajemo vrlo dobro iz naša dva susreta u Zlatnoj ligi prošle godine. Oni su favoriti naše skupine. Utakmice Srebrne lige poslužit će nam kao odlična priprema za nadolazeće kvalifikacije, ali i kao prilika mlađim igračima da steknu iskustvo igranja velikih utakmica. Uz dobru pripremu i rad, nadamo se plasmanu na Final Four završnicu Srebrne lige, no glavni cilj nam ostaje plasman na Europsko prvenstvo - izjavio je izbornik hrvatske muške reprezentacije Emanuele Zanini.

- Ove godine nas očekuje dugo i toplo ljeto, prvo nastupi na Srebrnoj ligi, koju ćemo nastojati osvojiti kako bismo se ponovno plasirali u Zlatnu ligu. Nakon kratke pauze dolazi najvažniji dio, kvalifikacije za EP. Nizozemce dobro poznajemo, radi se o jakoj i neugodnoj ekipi, dok su nam Šveđani nepoznanica. Bez obzira na to nećemo nikoga podcijeniti, dat ćemo sve od sebe i uz dobru pripremu fokusirano krenuti po pobjede - istaknuo je iskusni reprezentativac Ivan Raič.

Domaćini Europskog prvenstva za odbojkaše 2021. su Poljska, Češka, Estonija i Finska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije