Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUROVA REALNOST

Hrvatski košarkaši 21. na svijetu, košarkašice osam mjesta niže

Zagreb: Kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Slovenija za košarkaško SP 2023. godine,
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
07.12.2021.
u 16:31

U obje konkurencije vode Sjedinjene Američke Države.

Hrvatska košarkaška reprezentacija zadržala je 21. poziciju na novoj ljestvici Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), dok su hrvatske košarkašice ostale na 29. mjestu.

U obje konkurencije vode Sjedinjene Američke Države.

Košarkaši SAD drže prvu poziciju sa 763.3 boda ispred Španjolske (724.1) i Australije (690.7). U TOP pet su i Slovenija (676.3), koja je pobijedila Hrvatsku na startu kvalifikacija za SP, te Francuska (671.9).

Hrvatska je unatoč dva poraza u studenome ostala na 21. mjestu. Finska, koja je također bila bolja od hrvatske vrste, je pala za jedno mjesto i sada je 35., dok je Švedska skočila šest stepenica na 51. mjesto.

Kod žena na vrhu su Amerikanke (829.3) ispred Španjolske (685.8) i Australije (676.8).

Hrvatske košarkašice se i dalje nalaze na 29. mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije