Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP hokej na ledu

Hrvatska osigurala srebro, još uvijek je u igri i za zlato

15.04.2019.
u 15:46

Pobjedu Hrvatskoj je donio Dominik Kanaet u 39. minuti, i to pogotkom u trenutku kada je hrvatska reprezentacija imala igrača manje na ledu

Hrvatski hokejaši na ledu pobijedili su Australiju sa 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) u svom posljednjem nastupu na Svjetskom prvenstvu divizije 2, skupine A i na taj način osigurali najmanje srebrno odličje. U slučaju poraza Srbije od Španjolske naši će hokejaši osvojiti zlato u Beogradu i promociju u diviziju 1, skupinu B. 

Već nakon 31 sekunde igre Shaone Morrisonn je postigao vodeći pogodak za našu reprezentaciju. U 33. minuti Josef Rezek je postigao izjednačujući gol, da bi pobjedu Hrvatskoj donio Dominik Kanaet u 39. minuti, i to pogotkom u trenutku kada je hrvatska reprezentacija imala igrača manje na ledu (Morrisonn je bio u ulozi dodavača).

Hrvatska je ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu nakon što je na startu poražena od Srbije, jedine reprezentacije koja ju još može prestići u slučaju pobjede nad Španjolcima.  

Hrvatska je vodeća sa 11 bodova, Australija ih ima 10, a Srbija 9 uz utakmicu manje. Španjolska je četvrta sa 7 bodova, Belgija ima 2, a Kina je bez ijednog boda.

Srbija protiv Španjolske igra u ponedjeljak u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije