Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLINA ĆAĆIĆ

Hrvatska boksačica u prilici izboriti Olimpijske igre u Tokiju!

Prvenstvo Balkana u boksu za seniore i seniorke
Marin Tironi/PIXSELL
07.06.2021.
u 09:54

- Izabrali smo taktiku na distanci kako se Nikolina ne bi previše izmorila i primila puno jakih udaraca, nego da se koliko je moguće sačuva za repesaž.

Naša boksačka prvakinja u kategoriji do 57 kg Nikolina Ćaćić kroz repesaž olimpijskih kvalifikacija u Parizu borit će se za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

U četvrtfinalu nije mogla iznenaditi vrhunsku Talijanku Irmu Teste, a već u ponedjeljak u popodnevnom programu (iza 14 sati) imat će najvažniji meč u životu, protiv Turkinje Aycan Guldagi.

Pobjeda Nikolinu vodi u Tokio, jer iz kategorije do 57kg šest boksačica osigurava olimpijsku vizu, a prema viđenom u četvrtfinalnim mečevima Nikolina je bolja i kvalitetnija boksačica od Turkinje.

Nikolina Ćaćić, 20-godišnja Zagrepčanka koja je europska i svjetska viceprvakinja u mlađim seniorkama, vrlo dobro je odradila meč protiv Irme Teste, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je Talijanka svojom klasom i sa bitno više seniorskih mečeva u karijeri riješila sve tri runde u svoju korist. Testa je na putu do četvrtfinala svladala prvu nositeljicu i svjetsku viceprvakinju Ljudmilu Voroncovu iz Rusije. 

No, baš je meč protiv Talijanke Irme Teste pokazao da Ćaćić ima moć i kvalitetu za Olimpijske igre.

Trener Franjo Kristić nakon meča je istaknuo da su znali da Nikolina samo nekim čudom može iznenaditi Testu.

- Izabrali smo taktiku na distanci kako se Nikolina ne bi previše izmorila i primila puno jakih udaraca, nego da se koliko je moguće sačuva za repesaž. Sve karte bacamo na ponedjeljak i tursku protivnicu koju Nikolina može proći. Protiv Teste primila je možda pet udaraca, nije se potrošila i sad će ići do daske u meču koji nosi plasman na Olimpijske igre. To je naš 'Dan D', sačuvali smo adute i Nikolina će tu morati dati maksimum - rekao je Krstić.

Turkinja Aycan Guldag izgubila je u četvrtfinalu uvjerljivo od Rumunjke Marije Nechite i primila puno više snažnih udaraca. Turkinja je niža, snažna, agresivna, traži blisku borbu i klinč.

- Treba se čuvati kontra garda i jake lijeve ruke Turkinje, držati je na distanci i vjerujemo da bi Nikolina u najboljem izdanju to trebala riješiti - dodao je Kristić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije