Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP na Jarunu

Hrvati žele broncu: Prije smo letjeli po terenu koliko je pijesak bio vruć

Hrvatska - Rusija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
25.06.2017.
u 10:41

Naši rukometaši danas (15 sati) igraju protiv Mađarske.

Rukometaši na pijesku Hrvatske neće danas na zagrebačkom Jarunu braniti četiri zlata u nizu na Europskim prvenstvima. Nakon što su nakon raspucavanja u četvrtfinalu pobijedili Norvešku, u polufinalu su nakon raspucavanja izgubili od Rusije (1:2). Tako će se danas (15 sati) nadmetati za broncu protiv Mađarske. Nakon što su na pet uzastopnih EP-a igrali u finalu, sada na domaćem terenu igrat će za broncu.

Uspon Hrvatske u rukometu na pijesku, kada se priča o seniorima, počinje 2007. godine na Europskom prvenstvu u Italiji. Te godine Hrvatska gubi u finalu Rusije (1:2) i osvaja prvo svoje odličje. Dvije godine kasnije seniori Hrvatske postaju prvi put prvaci Europe u norveškom Larviku, a naslov su obranili 2011. godine u Umagu. Na sva ta tri prvenstva član reprezentacije bio je Hrvoje Horvat, danas trener našičkog Nexea i pomoćni trener Line Červara u muškoj reprezentaciji Hrvatske.

- Nisam mogao odoljeti i došao sam bodriti naše dečke na završnom vikendu. Oduševljen sam kako je sve organizirano, premda se ne mogu oteti dojmu da je sjajno bilo i u Umagu gdje smo finale igrali na teniskom stadionu – istaknuo je Horvat.

Na svom prvom Europskom prvenstvu 2007. godine imao je prosjek tri osvojena boda po utakmici, a 2009. prosjek je već deset bodova. Igrao je s markerom i to na mjestu srednjaka, tamo gdje je cijeli život igrao u dvoranskom rukometu.

Hrvatska - Rusija
1/17

- Kada gledam utakmice malo me ponese. Ali, ne bih se danas mogao ravnopravno nadmetati s puno bržim dečkima. S današnjim reprezentativcima, Đikićem, Jurićem, Šandrkom i Totićem sam igrao, kao i s oba trenera današnje reprezentacije Hrvatske u rukometu na pijesku, Rokavcem i Paradžikom.


Posebno ga je oduševio kvarcni pijesak koji se ne grije.

- U moje vrijeme kada bi se pijesak ugrijao morali smo ga polijevati vodom. A bilo je i slučajeva kada je pijesak bio tako vruć da smo letjeli po terenu samo da se ne opečemo – istaknuo je Horvat.


Rukometašice na pijesku Hrvatske osvojile su na kraju deveto mjesto. Jučer su naše pjeskašice pobijedile Italiju (2:0), a potom i Mađarsku (2:0).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije