Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOJILI SE

Hrvat odlučio da neće igrati za vatrene, sada ga na SP-u zamijenio čovjek iz Knina koji pljuje po Oluji

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - Tunisia v Australia
MARKO DJURICA/REUTERS
26.11.2022.
u 13:11

- Odlučio sam igrati za Australiju i zatim došao u Antalyju na okupljanje reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nije to bila lagana odluka, no to je ono što sam želio - rekao je Karačić uoči SP-a u Rusiji.

Fran Karačić, nogometaš rođen prije 26 godina u Zagrebu, debitirao je danas za australsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.. I debi će mu ostati u jako lijepom sjećanju jer su Australci u Kataru svladali Tunis s 1:0.

Karačić danas igra za talijansku Bresciu. Ovaj 26-godišnji branič je rođen u Zagrebu, igrao je za Lokomotivu i Lučko, bio je član Dinama, a od prošle godine je član talijanske Brescije. 

>> Pogledajte specijalnu SP emisiju, Matjaž Kek i Dea Redžić u studiju Večernjeg lista: Legendarni trener otkriva kojeg igrača Hrvatske obožava, govori o Livaji i Srbima te otkriva što je odgovorio na pozive Jakobušiću i Miškoviću

Po ocu i djedu ima australsko državljanstvo, a u dresu "Socceroosa" je upisao devet nastupa i postigao jedan gol.

Karačić je došao u Lokomotivu 2012. godine sa 16 godina iz NK Kustošije, nakon kadetskog i juniorskog staža u Lokomotivi proveo je 2015. godine polusezonu na posudbi u Lučkom. Debitirao je za seniore Lokomotive u rujnu 2015. godine, ukupno je upisao 143 nastupa, postigao devet  golova i 20 asistencija. Fran je svojedobno nosio i kapetansku vrpcu, u bio je i dokapetan Lokomotive.

U veljači 2020. kupio ga je Dinamo, ali je ostao na posudbi u Lokomotivi iz koje je u siječnju prošle godine preselio u Bresiciju. Iako je Dinamo s Karačićem potpisao ugovor, Karačić za Dinamo nije odigrao niti jednu jedinu utakmicu.

Inače, Karačić ima osam nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju. Da će igrati za Australiju, državu u kojoj nikad nije živio, odlučio je uoči SP-a u Rusiji.

- Odlučio sam igrati za Australiju i zatim došao u Antalyju na okupljanje reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nije to bila lagana odluka, no to je ono što sam želio - rekao je uoči SP-a u Rusiji.

Karačić ima 12 nastupa za Australiju i jedan gol, a kao što smo rekli ovo mu je bio debi na svjetskim prvenstvima. 

Karačić je danas igrao do 75. minute, a zamijenio ga je Miloš Degenek. Ovaj bivši nogometaš Crvene zvezde ima srpske korijene, rođen je u Kninu 1994. godine.  Imao je 18 mjeseci kada je njegova obitelj pobjegla u Aranđelovac u Šumadiji, a ranije je govorio da je tada s ocem i majkom otišao na traktoru i kaže da je put trajao devet dana. Njegova obitelj pet godina kasnije odselila se u Australiju. 

- Oluja je velika tragedija. To čak nije ni Oluja, to je protjerivanje ljudi iz domova, otimanje imovine. Ne sjećam se jer sam bio mali, ali moja obitelj pamti sve i živi s tim. Znam iz priča mojih roditelja,bake i djeda da smo išli traktorom devet dana. Ostat će zauvijek samo jedan veliki žal i tuga za onim što smo ostavili. Ali bilo je i bit će uvijek naše. Naše kuće, mjesto gdje smo rođeni i postali ljudi... - govorio je Degenek.

Komentara 28

ED
edvardl
14:26 26.11.2022.

Dobro, kad će već jednom srbadija shvatiti, zašto je uopće bila Oluja??? Tko je do tad razorio Vukovar, Škabrnju,...protjerao stotine tisuća hrvata iz njihovih domova??? Na sreću, dogodila se Oluja, i četnici pobjegli, u šumadiju!

CR
Crosk
15:22 26.11.2022.

Za mnoge Srbe rat, protjerivanja i ubijanja su počeli 1995. Prije nego što su dobili po tamburi kao da nije bilo ničega.

CA
Catalonia
20:06 26.11.2022.

Tko se puske/tenka laća-🚜 se vraća.😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije