Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Horvat iznenadio odgovorom: Nadam se da će nam Španjolci opet suditi, moramo se smiriti

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS
1/4
20.01.2023.
u 13:41

- Belgija ne spada u rang momčadi kao Danska. Ima kvalitetu, ne bi bili na prvenstvu i prošli u drugi krug (da nema). Jako dobar golman koji je sposoban utakmicu odvesti u jednu ulicu - najavio je sutrašnji susret.

Hrvatska rukometna reprezentacija sinoć je odigrala fantastičnu utakmicu. Protiv nekadašnjih dvostrukih svjetskih prvaka Danaca vodili smo veći dio susreta, zabijali s igračem, pa i dva manje, ali remi (32:32) na semaforu nakon što se oglasila sirena znači da su nam šanse za prolazak dalje na Svjetskom prvenstvu jako male. 

No, ako se i ne uspijemo plasirati u četvrtfinale, nismo bez cilja. Naime, u igri su još kvalifikacije za Olimpijske igre pa u preostalim susretima SP-a idemo na pobjedu. Za tri dana ćemo na teren protiv Bahreina, a već sutra čekaju nas belgijski rukometaši. 

- Belgija ne spada u rang momčadi kao Danska. Ima kvalitetu, ne bi bili na prvenstvu i prošli u drugi krug (da nema). Jako dobar golman koji je sposoban utakmicu odvesti u jednu ulicu. Tu je dobra obrana 6-0, pokretljiva, igraju sedam na šest, što smo vidjeli u kvalifikacijama i jučer protiv Danaca. Treba se na to spremiti.

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Ivan Martinovic, Jakov Gojun, Leon Susnja Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Kako to da smo protiv Egipćana bili nemoćni, a jučer se hrvali s velikim favoritima?

- Čujte, kad naša obrana 5-1 funkcionira, veliki problem predstavlja za Dansku, onda možete misliti kako je drugim momčadima. Problem je što neki igrači to nisu igrali u životu. Da ne govorim da uopće po klubovima to ne igraju. Kad ih skupite, ostane jako malo vremena, treba vremena da klikne i da počne funkcionirati kao jučer. Upravo je Lino Červar kao koordinator svi klinci od najmanjih rade na 5-1 zoni da, kad dođu okupljanja, svi to znaju. To onda olakšava i skraćuje vrijeme treninga. Moramo živjeti na njoj, tu smo još razlika u svijetu. Nitko je ne igra, nitko je ne zna napadati dobro. Moramo je čuvati od najmlađih uzrasta do seniora.

Naša klupa stalno je dobivala isključenja. Osjetila se nervoza, na terenu smo u nekim trenucima bili s dvojicom igrača manje.

- Da sjednemo na kavu i ja ti izvučem 200 kuna iz džepa pa ti pričaš sa mnom. Pa ti ja izvučem još 200 kuna, a ti i dalje pričaš i postavljaš pitanja... Pa ja opet 200 kuna. Koliko bi dugo sjedio na toj stolici? Pazite, to su ljudi od krvi i mesa. Daješ sve od sebe. Imali smo kvalifikacije za OI kakve smo imali s kriterijem, s time što su napravili Francuska i Portugal. Ti isti suci su nam sudili slično protiv Danske u Mađarskoj, samo je tamo bila korona katastrofa pa se nismo na to obazirali. Pa smo imali protiv Egipta lošiji dan gdje smo odigrali lošije otvaranje pa su se oni odvojili, ali isto uz njihovu pomoć. Pa otvaranje drugog poluvremena protiv Egipta, gdje se vraćamo u utakmicu, opet dvije loše odluke gdje se vraćaju na pet razlike. Teško ti je ostati miran. Svaki put smo dobili dvije minute nakon kardinalne sudačke greške gdje te emocija ponese. A ako igramo bez emocije, onda mi nismo Hrvatska.

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Sudac Ignacio Garcia pokazuje igracu dvije minute. Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Zanimljivo, protiv Belgije ponovno očekuje španjolske suce.

- Nadam se da će nam Španjolci opet suditi pa se moramo smiriti. Moramo ići obranu po obranu, napad po napad. Ako budemo previše zbrajali i oduzimali, padat će naša izvedba. Trebamo ponovno napuniti balon i odigrati obranu na vrhunskom nivou kao jučer.

Deveto mjesto vodi u kvalifikacije za OI. Horvata su pitali hoće li ostati na izborničkoj klupi ako to uspije ostvariti.

- Trenutačno se vidim kao izbornik kao protiv Belgije sutra. Kako idemo gol po gol, loptu po loptu, tako idemo utakmicu po utakmicu i ne treba tu sad previše predviđati. Sigurno želimo izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre i to nam je sad primaran cilj - zaključio je.

 

Komentara 2

BE
Berri
17:20 20.01.2023.

Godine 2021. smo bili 15. na SP, pa smo 2022. bili 8. na EP, a na OI se nismo ni kvalificirali jer su navodno Francuzi pustili Portugalcima. Horvat govori da su nas suci jedno 10 šuta oštetili, Červar je too isto pričao, pa i Babić i Goluža. Istodobno su naši suci označeni kao oni koji su navodno namještali neke utakmice. Što to govori? Prvo da imamo jako loše rezultate, a drugo da nam je i status vrlo loš. To se vidi po tome da su zbog Balića na ovom prvenstvu suđena već 3 isključenja i da delegati 60 minuta gledaju našu klupu. Ne znam zašto su se suci urotili protiv nas, ali vidim da nas u rukometu nitko ne voli i da jedva čekaju da nas izbace iz natjecanja.

YO
yopi
14:11 20.01.2023.

Suci, suci, suci...I tako svako prvenstvo. Ako nisi u stanju analizirati vlastite slabosti onda nema mjesta napretku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije