Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON REMIJA

VIDEO Novinar 'bocnuo' Martinovića: Kako je bilo protiv devet Danaca? 'Ne treba pričati o suđenju'

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Foto: PIXSELL
1/4
20.01.2023.
u 12:07

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstvahrvatska rukometna reprezentacija u Malmöu pred više od 11.000 gledatelja odigrala je 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

Pred novinare je izašao reprezentativac Ivan Martinović pa prokomentirao utakmicu protiv Danske. Najavio je, k tome, sutrašnji dvoboj s Belgijom, kao i Bahrein, s kojim ćemo na teren 23. siječnja.

S tribina su se jučer čuli zvižduci upućeni našim igračima.

– Znali smo da nas čeka jako teška utakmica. Bila je to borba od prve do zadnje minute. Rekli smo da vjerujemo u sebe, da idemo pokazati tko smo i da možemo bolje. Zviždanje nam je bila dodatna motivacija, odradili smo dobar posao – započeo je.

Kako to izgleda kada igraš protiv devet igrača? Ova dva Španjolca bila su u danskim dresovima, istaknuo je jedan novinar. 

Ne treba o tome ni pričati. Mi gledamo na sebe. Trebamo više govoriti o rukometu, ne trebamo pričati o sucima. Borili smo se. 

Postoji li žal zbog poraza od Egipta na početku prvenstva? Šanse za prolaz postoje...

– Naravno da boli ta prva utakmica. Teško se poslije onakve utakmice vratiti i sad idemo ove dvije utakmice odraditi na maksimum. Probat ćemo napraviti veliku razliku protiv Belgije i Bahreina pa vidjeti kako će odigrati Egipat i Danska. 

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Ivan Martinovic Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Nedavno smo igrali s Belgijom, prije tri mjeseca slavili smo s 30:27 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 

– Sve nacije igraju sve bolje i bolje. Trebamo početi opet agresivno u obrani i dobro se pripremiti. Odraditi večeras jedan dobar trening i biti spreman za sutra. 

Zašto protiv Egipta nismo bili tako agresivni? 

– Ja sam bio i malo previše nervozan. Prva utakmica meni je najteža na prvenstvu. Mislim da smo svi dali sve od sebe, ali to nije bilo to što smo očekivali – zaključio je.

Komentara 5

DU
Deleted user
12:43 20.01.2023.

Hrvati su pokradeni, sa svih strana!!! Što se tiče ovih turnira na SP mi smo već više puta otišli sa turnira bez medalje ili loše plasirani samo zbog jednog lošeg dana i izgubljene utakmice. Nedopustivo je kao što se dogodilo prije dva, tri cikljusa da reprezentacije se provuku do završnice i odu do medalje, a ispadne reprezentacija kao HR samo s jednim porazom!

DU
Deleted user
13:45 21.01.2023.

Egipat je favorit za prvo mjesto ovog turnira,sigurno jedna dobro pripremljena rukometna reperezentacija.....

ZO
zoranos
15:37 20.01.2023.

Gledao sam utakmicu, no ja nisam primjetio da su suci nešto previše navijali za Dance! Ajde ono pred kraj kad je ovaj sa krila dobio sedmerac i isključenje - a nije bilo ništa od toga već običan faul (počkaljivanje Glavaša mislim ali van 6 metara). Pa nisu suci krivi što smo napravili pogrešnu izmjenu onda i što smo igrali na rubu isključenja cijelu utakmicu (a na kraju Danci koji su kao gospoda imali samo 2 minute manje igrača više). Tak da pustimo te priče - uvijek isto - suci, suci svi krivi a najmanje golami koji su imali 4 obrane ukupno (kao i protiv Egipta).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije