Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KIKS DANSKE'

Danski mediji hvale Hrvatsku: Bijes ih je učinio boljima, ovakvi su jedna od najtežih momčadi svijeta

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS
1/3
19.01.2023.
u 23:52

"Silno motivirana i agresivna hrvatska obrana rastrgala je Dansku već na početku utakmice", piše danski TV2 pa ističe da su hrvatski rukometaši bili borbeni i čvrsti.

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstvahrvatska rukometna reprezentacija u Malmöu pred više od 11.000 gledatelja odigrala je 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale. Hrvatska je protiv dvostrukih svjetskih prvaka odigrala sjajno, čvrsto i borbeno.

Mnogi su očekivali pobjedu danskih favorita, ali to se nije dogodilo. Tamošnji mediji na različite su se načine osvrnuli na susret – neki spominju kiksanje svoje reprezentacije, drugi hvale Hrvatsku. 

"Silno motivirana i agresivna hrvatska obrana rastrgala je Dansku već na početku utakmice", piše danski TV2 pa ističe da su hrvatski rukometaši bili borbeni i čvrsti.

"Divlje scene: Danska kiksala na Svjetskom prvenstvu", napisao je Ekstra Bladet.

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Luka Cindric, Magnus Saugstrup Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Dodaju da je pod udarom hrvatskih rukometaša posebno bio Mathias Gidsel koji se izdvojio sramotnim ponašanjem na utakmici, posebno prema Domagoju Duvnjaku.

"Bijes je Hrvate učinio boljima, a borba je uzela danak i kod Danaca. Danska se morala pomiriti s bodom na Svjetskom prvenstvu", piše Jyllands Posten dodajući kako je ovo bila najžešća utakmica na prvenstvu.

"Hrvati su dali od sebe sve što su imali, a tada su jedna od najtežih momčadi na svijetu, pogotovo u obrambenom dijelu. Danska nije mogla odgovoriti agresivnosti i žestini koju su Hrvati unosili u svaki potez."

Komentara 11

VR
VranaII
06:38 20.01.2023.

Ovo je bila tekma dostojna finala.Borba do posljednjeg atoma snage.Pokazali smo svima da smo vrh svjetskog rukometa bili i ostali.Neznam koje u strucnom stabu zaduzen za izbor golmana,treba ga katapultirati iz ekipe ,unistili su nas totalono.ZHS!! Bravo majstori!!

DU
Deleted user
08:14 20.01.2023.

Trebalo se uci s 3 gola za nas u zadnjih 2 minute, ali su suci naravno navukli rezultat da bude nerijeseno ili gol prednosti za favorita, kako uvijek naravno cine. Sramotno vise, da gledas svaku utakmicu kako se forsira da bude napeto pa da bude veca gledanost i vise para kaj je naravno i jedini cilj svega, kao i inace.

ME
medvedgrad
07:05 20.01.2023.

Jesu li "objektivni" zapadnjaci napisali što o " suđenju"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije