Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Müller zabio

Njemačka pobijedila SAD, ali obje reprezentacije idu dalje

SAD - Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
26.06.2014.
u 20:09

'Elf' je pobijedio 1:0 pogotkom Thomasa Müllera te potvrdio vodeću poziciju u skupini, dok je SAD unatoč porazu izborio plasman u osminu finala

Rijetko kad se može vidjeti slika da na stadionu nakon utakmice zadovoljni i sretni budu navijači jedne i druge momčadi, pogotovo ako utakmica nije završila neriješeno. A upravo to dogodilo se danas u Recifeu nakon utakmice Njemačke i SAD-a.

'Elf' je pobijedio 1:0 pogotkom Thomasa Müllera te potvrdio vodeću poziciju u skupini, dok je SAD unatoč porazu izborio plasman u osminu finala.

Uoči susreta sumnjalo se u regularnost, mnogi su vjerovali kako će ova utakmica završiti bez pobjednika jer remi bi vodio obje reprezentacije u drugi krug. Ipak, to se nije dogodilo, odigrali su pošteno. Prvo poluvrijeme ipak je probudilo sumnje jer izgledala je to kao prijateljska utakmica, igralo se bez puno rizika, a prilike su se mogle nabrojati na prste jedne ruke. Najbolje od SAD-a vidjeli smo u 22. minuti kada je Zusi odlično pucao, ali iznad gola. S druge strane, Özil je u 35. slomio čuvara, ali je pucao u Howarda.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U drugom poluvremenu Thomas Müller je postigao jedini pogodak na susretu. U 54. minuti prvo je Klose odlično pucao glavom, a Howard obranio, da bi u nastavku akcije natrčao već spomenuti Müller i zabio za vodstvo. Bio mu je to deveti pogodak na svjetskim prvenstvima, a ima i isto toliko nastupa. Zanimljivo, u tom pogledu je poput Pelea koji je također u svom devetom nastupu zabio deveti gol, ali je on to postigao s 29 godina, a Müller s 24.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Amerikanci su najbliži izjednačenju bili u sudačkoj nadoknadi kada su Jones, a zatim i Dempsey bili neprecizni u dobrim prilikama. A kad smo već kod tog Jonesa, spomenimo da je danas sudjelovao u dvije neobične situacije; prvo se zaletio u suca i pao na travnjak, a kasnije se gadno sudario sa suigračem.

U svakom slučaju, Njemačka je sa sedam bodova prva u skupini, SAD je drugi s četiri boda, koliko ima i Portugal, ali Ronaldo i društvo imaju slabiju gol-razliku. Gana je ostala na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Komentara 5

LO
lojtra1
22:06 26.06.2014.

Pa je, odigrali su pošteno. A pošteno je da oba tima idu dalje :)

ZE
zelenakrava
08:40 27.06.2014.

Baš me interesira koji bi bio rezultat da je Portugal vodio protiv Gane sa 5 razlike?

DU
Deleted user
09:38 27.06.2014.

Njemacka je nogometna sila,oni uzimaju definitivno WM-Brazil………………..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije