Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VELIKOJ FORMI

Heroj Dinama: Trenirao sam sa Stevenom Gerardom, to je izgledalo fantastično

01.03.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica polufinala hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - RNK Split. Armin Hodzic, Ante Coric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
03.03.2017.
u 15:15

– Otkad znam za sebe vježbam takve udarce, radio sam to i na betonu u Čengić Vili. Moraš biti pažljiv kad to izvodiš, odraz mora biti dobar kako se ne bi ozlijedio

Kada je Armin Hodžić kao klinac počeo natjeravati loptu po sarajevskom kvartu Čengić Vila, vjerojatno je sanjao da će jednog dana igrati nogomet pod svjetlima reflektora. I taj se san ostvaruje.

Skauti Liverpoola vidjeli su da taj klinac, koji je od nabijanja lopte po svom kvartu završio u sarajevskom Željezničaru, ima nešto i Redsi su ga uzeli pa je već sa 16 godina zaigrao za U18 momčad Liverpoola. Na kraju tamo nije ostao, vratio se na posudbu u Želju, a onda ga je otkupio Dinamo. No uspomene za Liverpool ostale su mu u lijepom sjećanju.

– Uglavnom sam radio s drugom momčadi, ali nerijetko sam trenirao i s prvim sastavom. Uh, to je fantastično izgledalo, možete si misliti kako je biti na treningu s jednim Stevenom Gerardom – kazao nam je jednom Hodžić.

Kao napadaču važni su mu golovi, a otkako je u Dinamu, svi pamte one njegove škarice Interu.

– Otkad znam za sebe vježbam takve udarce, radio sam to i na betonu u Čengić Vili. Moraš biti pažljiv kad to izvodiš, odraz mora biti dobar kako se ne bi ozlijedio – otkrio je kolegama u BiH Hodžić.

Nadamo se da je nastavio vježbati škarice jer, eto, baš sad Dinamo igra protiv Intera.

Zabio sedam od devet

A u taj susret Armin Hodžić ulazi s čudesnom statistikom. Nazabijao se na priprema plavih, a onda seriju nastavio kad je krenuo ovaj dio sezone. Čovjek je zabio sedam od devet golova koliko je Dinamo ukupno zabio, Slavenu Belupu za pobjedu 1:0, dva Cibaliji za slavlje 2:1, a onda je Hodžićeve čari još kako iskusio Split u prvoj polufinalnoj utakmici kupa, u 6:0 pobjedi plavih Hodžić im je utrpao četiri komada.

– Nije mi prvi put, zabio sam Leotaru četiri gola na Grbavici kad sam igrao za Želju – rekao nam je Hodžić koji je plijen mogao i podijeliti s Antom Ćorićem, da svaki zabije po tri gola, kod 5:0 bio je jedanaesterac za Dinamo, prvi je loptu uzeo Ćorić, a onda nešto petljao s Hodžićem, da bi na kraju Armin pucao i zabio.

– Igrali smo par-nepar, ja sam izabrao par i pobijedio. Kako smo to tako brzo odigrali? Pa vježbali smo to na treningu, ha-ha – u svom je šaljivom stilu rekao Hodžić koji prerasta u nezamjenjivog centarfora plavih, a to je ono što su svi čekali.

Još je Kranjčar kukao da nema pravog ‘killera’.

– Sve je to stvar momčadi, kad momčad igra dobro, onda iskoči i pojedinac. Protiv Splita smo svi igrali fenomenalno. I za tih mojih sedam od devet golova Dinama u nastavku sezone zaslužna je momčad – skroman je Hodžić.

Dojam je da je Dinamu trebala baš takva velika, uvjerljiva pobjeda nakon mučenja sa Slavenom Belupom, pa one pobjede u Vinkovcima nakon koje su se vukli i još se vuku repovi zbog suđenja.

– I kad smo zadnji put razgovarali, rekao sam da ćemo biti bolji u svakoj novoj utakmici jer smo sve bolji i na treninzima. Nije ovo sad tek jedna dobra utakmica, bit će toga još, to je ono što smo radili na pripremama.

Zaslužio burek i pitu

U tom slučaju i Rijeka je dobila poruku da se neće smjeti opustiti jer se plavi dižu.

– Nema tu nekakve posebne poruke, pa mi smo prvaci jedanaest godina i tu ne mislimo stati – kazao je napadač plavih.

Hodžić je dan prije utakmice sa Splitom potpisao novi ugovor s plavima, produljio je vjernost na još pet godina. Tek su mu 22 godine i, nastavi li ovako zabijati, plavi bi od njega mogli imati velike koristi, pravog centarfora. Možda je on u pregovorima s Dinamom o novom ugovoru mogao pričekati ova četiri gola Splitu pa bi ugovor bio još bolji.

– Ha-ha, ma sve je u redu.

Hodžić nam je kazao da je najbolji igrač BiH Edin Džeko, da ga je u reprezentaciji BiH najviše impresionirao Vedad Ibišević zbog izuzetne profesionalnosti. A on je nastavio tu sarajevsku golgetersku priču u Maksimiru nakon Harisa Škore i Marija Stanića. Ne treba čuditi, nastavi li ovako, novi klinci u Čengić Vili sve će više nositi njegove dresove. A nakon četiri komada valjda mu je trener Petev dozvolio da se počasti burekom ili pitom koje voli, a zapravo ne smije jesti.

Komentara 3

ZG
Zgpurger
17:40 03.03.2017.

A da je namjerno promašio vjerojatno bi završio u drugoj momcadi tako da je tesko procjenit

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
17:48 03.03.2017.

Armin Hodžić je sjajan i primjeren igrač za našu hrvatsku svetinju Dinamo jer je prava bosanžija i naš purgerski brat po jelu, djelu i kulturi.

MB
miroslav.bilic
17:34 03.03.2017.

Hodžiču, više bih te cijenio da nisi pucao penal u Vinkovcima. Lijepo je davati golove, ali pri tome treba ostati gospodin i ne gaziti preko mrtvih. Teško je u životu biti, a još teže ostati gospodin. Vidim, ti to nikad nećeš biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije