Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi devet

Henriquez: Znam da jesenas nisam igrao dovoljno dobro

Angelo Henriquez
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
18.01.2016.
u 19:40

– Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe! Ne znam, naravno, kako će to izgledati, ali spreman sam i želim se vratiti u pravu formu.

Iz vrlo dobrog proljeća, praktički je izravno, bez odmora, uskočio u ne baš pamtljivu jesen. Angelo Henriquez (21) osvojio je tijekom ljeta Kup Amerike s reprezentacijom Čilea, ali potom je, u Dinamovu dresu, odigrao samo osam utakmica (407 minuta) i zabio mršava dva gola. Je li umor bio razlog lošijih igara toga napadača kojeg je Dinamo lani otkupio od Manchester Uniteda za milijun i pol eura?

Nikad ne obećavam

– Ne znam, možda i jest, ali samo znam da nisam bio nimalo zadovoljan svojim nastupima prošle jeseni – rekao nam je Henriquez i nastavio:

– Nisam bio na željenoj razini, očekivao sam da ću biti znatno bolji. Barem onakav kakav sam bio na proljeće, kad smo osvojili naslov. Potom sam igrao za reprezentaciju na Kupu Amerike i kad sam se vratio više nisam igrao dobro kao prije.

Jeste li se sad odmorili?

– Da, ova su mi tri tjedna odmora bila i više nego dovoljna! Bio sam s obitelji i djevojkom, bili smo u Meksiku i doista je to bio dobar odmor. Uživao sam igrajući se s nećacima.

Što od vas možemo očekivati na proljeće?

– Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe! Ne znam, naravno, kako će to izgledati, ali spreman sam i želim se vratiti u pravu formu. Osim igara za Dinamo, motiv mi je i igranje za reprezentaciju Čilea, očekujem da ću igrati u dolazećim kvalifikacijama za SP.

Možete li, recimo, obećati da ćete na proljeće za Dinamo zabiti barem 10 golova?

– A, ne! To nikad ne radim. Svašta se može dogoditi, ozljede uvijek prijete... Nadam se dobroj sezoni, novoj domaćoj dvostrukoj kruni i još jednom nastupu u Ligi prvaka.

Kakav Dinamo možemo očekivati na proljeće? Ostala su samo domaća natjecanja...

– Vjerujem da ćemo biti bolji nego jesenas! Imamo odlične igrače, sad ćemo se dobro pripremiti i nadam se dobrim igrama. Vidim da Rijeka i Hajduk prijete, to je njihovo pravo. Ali, ipak će se nas najviše pitati, uvjeren sam da smo bolji i od jednih i od drugih, te da ćemo to potvrditi i na terenu.

Kakve ste pouke izvukli iz nastupa u Ligi prvaka?

– Najvažnija je pouka da smo vidjeli da smo znatno bolja momčad nego što smo to mislili, ali i pokazivali do Lige prvaka, očito je da možemo znatno više! Pobijedili smo Arsenal, bili smo blizu uspjeha na obje utakmice s Olympiakosom i zbog toga mi je žao što nismo osvojili još poneki bod. U utakmicama s Grcima odlučujuće su bile nijanse.

Što Dinamu nedostaje za bolji rezultat u Ligi prvaka?

– Kontinuitet dobrih igara, ponavljanje utakmica poput one s Arsenalom doma! Momčadski duh mora biti još izraženiji, a spomenuo bih da smo imali i dosta ozljeda, što nas je sputalo. Svaki igrač mora se brinuti o svome tijelu kako bi bilo što manje ozljeda. Uglavnom, pokazali smo potencijal, siguran sam da Dinamo može postići znatno više u Ligi prvaka i nije nerealno očekivati ni ulazak u drugi krug natjecanja! Nadam se da će nam to uspjeti sljedeće sezone.

Čileanski je nogometni savez uzdrman korupcijskom aferom, izbornik Jorge Sampaoli najavio je odlazak. Kako to komentirate?

Neću govoriti o korupciji

– Znam da je sve to vrlo komplicirano, ali ne mogu ja kao igrač komentirati stanje u nacionalnom savezu. Posebno ne odavde, iz Hrvatske, predaleko sam da bih znao što se točno događa. Moj je posao da se fokusiram na igru i da dobrim igrama i golovima zaslužim izbornikov poziv.

Dinamo je priključio prvoj momčadi deset nadarenih juniora, sviđa li vam se taj potez?

– Da, to je izvanredno! Uvijek je pozitivno mladim igračima dopustiti taj “dodir” s prvom momčadi. Ovi su Dinamovi juniori odlični, gledao sam ih u Ligi prvaka i nadam se da će im pripreme s nama pomoći za proljetna iskušenja u Europi. I ja sam sa 17 godina počeo igrati u seniorskoj momčadi, taj rani početak svakako mi je pomogao u razvoju – zaključio je Henriquez.

>>Ne tražim više novca od Dinama, nego zaštitu za Branimira

Komentara 2

Avatar peet
peet
21:15 18.01.2016.

Angelo pripremi se i odigraj maksimalno. Isplatiti ce se i tebi i Dinamu. Transfer na kojem ce svi zaraditi. A ne bi bilo lose odigrati i jos jednu LP.

Avatar javorko
javorko
07:12 19.01.2016.

nisi stari moj odigrao nista ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije