Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi na Poljudu

Hajduk u ludoj završnici slomio Lokomotivu i pobijedio 3:1

Hajduk, Lokomotiva, Torcida (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/9
Autori: hd, Ozren Marić
26.10.2013.
u 20:59

Torcida je u 63. minuti bakljadom proslavila 63. rođendan, utješno je da nijedna baklja nije završila na terenu

Četvrti put za redom Marko Bencun, tako je uzviknuo službeni spiker kada taj odlični mladić u 87. minuti pogodio za  2:0 za Hajduk protiv Lokomotive. Nakon toga Pjaca je smanjio rezultat na 2.1, a odmah u sljedećem napadu Pašalić je zabio za konačnih 3:1 (1:0) i ostanak bijelih na prvom mjestu Hrvatske lige.

Najljepši detalj utakmice zbio se u 38. minuti kada je Hajduk poveo. Bila je to briljantna, iz nogometnih udžbenika, akcija kompletnog napadačkog kvarteta Hajduka. Kouassi je petom ostavio za Iluridzea, koji prolazi dvojicu igrača, odigrava dupli pas s Andrijaševićem i u nastavku prodora upošljava Bencuna. Uslijedio je odličan, neobranjiv udarac za vodstvo Hajduka od 1:0. Nastavio se san klinca iz Međugorja, koji je u prošlom kolu s dva pogotka donio pobjedu bijelima protiv Hrvatskog dragovoljca, a sada je pred nešto manje od 20 tisuća navijača na Poljudu srušio Lokomotivu.

Početak derbija, u odličnom ozračju Poljuda, donio je očekivanu dominaciju Hajduka. U tim prvim minutama Zagrepčani nikako nisu pronalazili načina kako izaći sa svoje polovice. Istina, Hajduk nije imao nekih specijalnih prigoda, ali gol je jednostavno visio u zraku. No, otrhvala se Ivkovićeva momčad, primirila igru i kada se činilo da "lokosi" polako hvataju konce, nekakvu ravnotežu u sredini terana, dohvatilo ih je Hajdukovo vodstvo.

Ivković nikako nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi, tek je Bručić u 41. minuti zaprijetio, njegov udarac prohujao je blizu vratnice.

Za odmora je Ivković malo probudio svoje stisnute, da ne kažemo preplašene igrače. U 54. minuti Šovšić imao prigodu, ali osujetio ga je Vršajević. Sve drugo bilo je na strani Hajduka, Šarlija je u nekoliko navrata pred Iluridzeom, Kouassijem i Bencunom spašavao svoja vrata. Hajduk je opasno živio u 73. minuti, udarac Budimira blokirao je Jozinović, u nastavku akcije opet je Budimir na sceni, ali Kalinić brani čisti gol.

Torcida je u 63. minuti bakljadom proslavila 63. rođendan, utješno je da nijedna baklja nije završila na terenu. Ozračje u Poljudu bilo je impresivno, derbi za uživati.

Pod posebnom prismotrom bio je sudac Bruno Marić, čije je delegiranje izazvalo žestoku reakciju Hajduka. Bijelima nije sudio više od dvije godine, ali Hajdukove pristaše ne mogu mu oprostiti onaj poništeni gol protiv Splita i finale Kupa Hrvatske iz 2009. godine kada je u dvoboju protiv Dinama isključio dva igrača Hajduka. Kada je sudačka šestorka predvođena Marićem petnaestak minuta prije početka utakmice izašla na zagrijavanje dočekani su rijetko viđenom salvom zvižduka i uvredama. Nije im bilo lako, bilo je vidljivo da Marić sudi pod velikim pritiskom i da pozorno pazi na svaku odluku.

>>Tudor: Nikad u životu nisam vidio takvu kontru kao za naš gol

Tijeka utakmice:

Hajduk - Lokomotiva 3:1

90' GOOOOL! Kakva završnica, Lokomotiva je jurnula u napad, a Hajduk im uzeo loptu i krenuo u kontru. Petorica su išla sama na vratara, a Pašalić je zabio za 3:1

90' GOOOOL! Smanjila je Lokomotiva, Pjaca je zabio

87' GOOOOL! Hajduk vodi 2:0, još jedan gol zabio je Bencun

79' Pokušaj Bradarića otišao je tik kraj gola

73' Što je sve sada promašila Lokomotiva, velike prilike imali su i Budimir i Šitum i Pjaca, ali sve je obranio Kalinić

63' Torcida je bakljadom proslavila 63. rođendan

54' Odličnu priliku imao je igrač Lokomotive Šovšić, ali je oklijevao pa mu je udarac blokiran

50' Dobru priliku imao je Kouassi, ali obranio mu je Šarlija

46' Počelo je drugo poluvrijeme, Pjaca je ušao umjesto Muse

45' Gotovo je prvo poluvrijeme

41' Pokušaj Lokomotive, Bručić je pucao, ali pokraj gola.

38' GOOOOL! Hajduk vodi 1:0, Bencun je zabio gol. Kombinirali su Kouassi, Andrijašević i Iluridze, a Bencun je na kraju zakucao za vodstvo 1:0.

34' Hajduk je imao još nekoliko poluprilika, ali rezultat je i dalje 0:0

26' Branič Hajduka Milović je dobio žuti karton

23' Iluridze je lijepo prošao, došao iskosa skroz do vratara Šarlije i pokušao ubaciti, ali nikog nije bilo od njegovih suigrača

12' Hajduk dominira na početku, ali još nema velikih prilika

4' Andrijašević je zabio pogodak, ali sudac je opravdano poništio pogodak

1' Počela je utakmica na Poljudu

0' Kao što je bilo i za očekivat, suci su na Poljudu dočekani salvom zvižduka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije