Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJAZ KOD VATRENIH

Gvardiol roditeljima kupio kuću: 'Počastio sam ih. Ja sam za Dinamo, tata je hajdukovac'

RB Leipzig - Real Madrid
Foto: Hendrik Schmidt/DPA
1/6
08.11.2022.
u 22:03

Mladi stoper hrvatske reprezentacije gostovao je u emisiji Roberta Knjaza i otkrio niz zanimljivosti iz karijere i života. Prepričao je, između ostalog, kako se tramvajem vraćao kući nakon utakmice, ali i zašto je pustio suzu s Olmom.

Hrvatski reprezentativac i stoper RB Leipziga Joško Gvardiol (20) gostovao je u emisiji 'Knjaz kod vatrenih' voditelja Roberta Knjaza. Pričao je o svojim počecima, dolasku u Leipzig, suigraču Daniju Olmu, poklonu za roditelje i jednoj poznatoj slici iz tramvaja...

Krenulo je s pitanjem kako je završio u Leipzigu.

- Na kraju sezone imali smo dvije ponude, Leeds United i Leipzig. Odlučio sam se za Leipzig jer je Olmo bio ovdje. Bio sam dosta zelen, a do engleske lige ima još dosta stepenica. Olmo i ja se družimo - istaknuo je prijateljstvo sa Španjolcem. 

- Mislim da nije pogriješio, vidi se da je puno napredovao i da će još više - rekao je Olmo.

Prošle sezone osvojili su prvi veći trofej u povijesti kluba, DFB pokal.

- Sjećam se da sam pustio suzu s Danijem - priča Gvardiol. 

21.05.2022, Olympiastadion, Berlin, GER, DFB Pokal, SC Freiburg vs RB Leipzig, Finale, im Bild nach Spielende: Jubel bei Spielern und Team mit Pokal unter Siegerbogen Bogen Arch Josko Gvardiol (32) RasenBallsport Leipzig RBL // during the German Pokal final match between SC Freiburg and RB Leipzig at the Olympiastadion in Berlin, Germany on 2022/05/21. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Michael Weber *****ATTENTION - OUT of GER***** Photo: EXPA/ Eibner/ Michael Weber/EXPA
Foto: EXPA/ Eibner/ Michael Weber

Njemački navijači ne vole RB Leipzig jer je ime dobio po sponzoru. Zamjeraju mu i to što je vlasnik kluba zaobišao pravilo da navijačima ide 50 posto plus jedan glas u izboru Uprave. Podigao je članarinu na tisuću eura

- Gdje god igramo, dočeka nas velika mržnja prema klubu - kazao je bivši stoper DInama. 

Što kaže Olmo o svom suigraču s kojim je svlačionicu dijelio i na Maksimiru

- Kad ima nešto u glavi, teško će to promijeniti. Hrabar je. Uvijek želi pobijediti, uvijek se previše živcira.

Foto: Fenix (Petar Krešimir Puđa)

A navijači? 

- Nije netko tko hoda u oblacima. Neka samo ostane skroman - zaključuju. 

Prvi nogometni koraci nisu bili lagani.

- Tata me doveo sa šest godina u Trešnjevku. Prvi trening sam plakao kao kišna godina. Bojao sam se, bio sam mali - prisjeća se.

Bilo je to dvije godine prije nego što je prešao u Dinamo

- Ja sam za Dinamo, tata je, naravno, hajdukovac - priča Knjazu Gvardiol.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Nogometaši uživaju dobre plaće, a Zagrepčanin je svoju pametno uložio. Roditeljima je kupio kuću

- Jesam, počastio sam ih. Oni su se sa sestrama dogovorili što im se sviđa. U okolici Zagreba, na putu prema Samoboru. 

Iako su odonda prošle tri godine, navijači se još uvijek sjećaju Joškova gola zaprešićkom Interu i činjenici da je s utakmice kući otišao - tramvajem

Foto: GNK Dinamo

- Zabio sam pogodak (protiv Intera, op.a.). Rekoh, idem sjesti na tramvaj i tramvajem do doma. Na putu do doma uhvatili su me navijači, Bad Blue Boysi. Tada je nastala ona fotografija iz tramvaja - zaključio je.

>> Izjave igrača Dinama nakon poraza od Milana pogledajte u videu

Komentara 6

DU
Deleted user
19:56 10.11.2022.

Bravo mladiću. Kome ako ne svojim roditeljima. A ove što po svemu pljuckaju pa će i po tebi ignoriraj ako na njihove komentare naiđeš.

SS
sokac sa drave
10:41 09.11.2022.

Kao prvo gvrdijol je velika nada naseg nogometa ali.Ovih nekoliko utakmica za nasu nacionalnu vrstu nije briljirao dapace vezao je kopacke i preko njegove strane smo primili gol .To u jasnom textu znaci da mora jos puno zganaca (pure) pojesti da bude standarno pravi bez oscilacija.Tata zivi u zagrebu i nije dinamovac,moj bratic zivi u splitu i okoreli je hajdukovac.Nesto tu ne stima pitam bratica zasto?Ako u splitu nisi hajdukovac onda ti je glava u opasnosti odgovori mi bratic.

TT
tik tak
08:04 09.11.2022.

Ček malo-otac mu navija za ajduk a doveo a u dinamo...Tu nešto ne štima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije