Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BABO U UTAH JAZZU

Gobert: Svatko treba šutera takve klase kao što je Bojan Bogdanović

Bojan Bogdanović
Foto: Dražen Brajdić
1/3
09.07.2019.
u 20:43

Fall je jednako visok kao i Gheorge Muresan i Manute Bol, ali je od njih pokretljiviji, a što je impresivno, njegov doseg sa zemlje je 310 cm. A to znači da može zakucati a da se ne odvaja od parketa

Bojan Bogdanović proteklih je dana boravio u Salt Lake Cityju kako bi s Utah Jazzom formalizirao dogovoreni četverogodišnji ugovor vrijedan 73 milijuna dolara.

I dok se najbolji hrvatski košarkaš bavio detaljima i obveznim liječničkim pregledom, neki od njegovih budućih suigrača hvatali su zalet s ljetnom momčadi kluba u Las Vegasu, a drugi su im bili podrška. A među onima koji su navijali za one koji se bore za svoj NBA ugovor bili su i australski razigravač Dante Exum i francuski toranj Rudy Gobert.

>>> Boganović ekskluzivno za Večernji list komentirao novi bogati ugovor

Upoznali se na večeri

– Sretan sam što nam je došao Bojan. On je izniman šuter, a takvi otvaraju puno prostora ostalima pa tako i meni za moje prodore – ističe Exum koji će, očito, biti pričuva za tek pristiglog Mikea Conleya.

No, to je igrač s kojim naš košarkaš ne bi trebao imati nikakvih problema jer riječ je o razigravaču koji je triput proglašen za NBA suigrača godine.

Baš kao što bi mu i 216 centimetara visoki Rudy Gobert trebao biti ugodan partner jer riječ je o najboljem obrambenom igraču lige koji je stanju popraviti pogrešku prodorom probijenih suigrača:

– Uzbuđen sam što ćemo Bojana imati u sastavu i vjerujem da će nam on pomoći da u novoj sezoni odemo na višu razinu. Svaka momčad treba šutera takve klase.

Bogdanović i Gobert nisu se osobno poznavali pa francuski toranj ističe:

– Igrao sam protiv Bojana puno puta, i na NBA parketima, a dijelom i u reprezentaciji, no upoznali smo se tek prije nekoliko dana u Salt Lake Cityju kada smo otišli na večeru.

Što Rudy Gobert kao dvostruko najbolji defenzivac NBA lige može reći o obrambenim karakteristikama Bojana Bogdanovića?

– U tom dijelu igre on je podcijenjen. Kao što u napadu može igrati na više pozicija, tako i u obrani može braniti suparnike raznih pozicija. Sjetite se samo kako je u nekim utakmicama igrao jako dobru obranu na LeBronu Jamesu.

Kad je već pristao nakratko porazgovarati, pitali smo Goberta o tome s koliko će NBA igrača njegova Francuska nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

– Ne znam, to ćete morati potražiti u novinama. Ja ću biti sigurno tamo i uvjeren sam da ćemo biti vrlo kompetitivni.

A koliko će “Džezisti” biti konkurentni u Zapadnoj konferenciji s obzirom na najnovije potpise u klubovima iz Los Angelesa? Nakon što su Clippersi doveli Kawhija Leonarda i Paula Georgea, Lakersi su odgovorili dovođenjem Rajona Ronda i DeMarcusa Cousinsa pa s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom imaju “četvoricu velikih”. Sve to, “Džeziste” gura na treće mjesto po snazi momčadi Zapada na papiru, pa Gobert ističe:

– To što se događalo u L.A.-u bilo je ludo. Mislim da Zapadna konferencija nikad nije bila jača od onoga što će biti u sezoni koja dolazi.

Raspon ruku 254 centimetra

U istoj sezoni Gobert bi se trebao susresti s 231 centimetara visokim Sudancem Tackom Fallom koji je potpisao za Boston Celticse. Fall je jednako visok kao i Gheorge Muresan i Manute Bol, ali je od njih pokretljiviji, a što je impresivno, njegov doseg sa zemlje je 310 cm.

A to znači da može zakucati a da se ne odvaja od parketa, u što smo se uvjerili gledajući njegov nastup u utakmici Ljetne lige protiv Sixersa. Kurioziteta radi, spomenut ćemo da gospodin nosi tenisicu broj 56 i da ima rekordan raspon ruku 254 centimetra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije