Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Kevin Durant i Kyrie Irving službeno u Netsima

Kevin Durant
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.07.2019.
u 10:59

Mladi hrvatski košarkaš Luka Šamanić je u 106-96 pobjedi Spursa protiv Charlotte Hornetsa počeo utakmicu te je za 25 minuta ubacio 16 koševa

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Brooklyn Netsi objavili su kako su od nedjelje Kevin Durant i Kyrie Irving službeno postali njihovi igrači.

Durant je  u Brooklyn stigao iz Golden State Warriorsa za koje je nastupao protekle tri sezone i osvojio dva naslova prvaka (2017, 2018) te je u oba navrata izabran za najkorisnijeg (MVP) igrača finala, dok je ove godine propustio veći dio doigravanja zbog ozljede Ahilove tetive.

Kevin Durant
1/6

Kako bi pomogao momčadi u finalu protiv Toronto Raptorsa, Durant se vratio na teren u petoj utakmici samo da bi obnovio ozljedu pa se očekuje kako bi mogao propustiti čitavu sezonu 2019/20.

U zamjenu za Duranta Netsi u Warriorse poslali svog najboljeg igrača prošle sezone D'Angela Russella.

'Kevin je prvak i jedan od najboljih košarkaša uopće. Njegovim dolaskom možemo se natjecati s najboljima u ovoj ligi', objavio je generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Durant je, pak, objavio kako će u Netsima nositi dres s brojem 7 iako je od svoje 16. godine u svim momčadima za koje je igrao nosio dres s brojem 35.

- Broj 35 je mene i moju obitelj odveo iz Seat Pleasanta u Marylandu u svijet. Taj mi je broj omogućio upoznati ljude koje inače ne bih mogao, iskusiti stvari koje inače ne bih mogao i doseći uspjehe koje inače ne bih uspio. S tim sam brojem igrao na Sveučilištu Texas, s tim sam brojem ostvario svoj san o igranju u NBA ligi u Seattleu, on mi je omogućio ostvariti doživotna prijateljstva u Oklahoma Cityju, a omogućio mi je i odlazak u Zaljev gdje sam osvojio dva naslova prvaka i stvaranje bratskog odnosa koji niti vrijeme niti razdaljina neće moći slomiti. Broj 35 sam nosio u čast nekoga tko mi je bio vrlo blizak i drag, ali sada je vrijeme da započnem novo poglavlje u svojoj košarkaškoj karijeri i sljedeći put kada me vidite na košarkaškom igralištu bit ću u dresu s brojem 7 - izjavio je 30-godišnji Durant.

Durant će za četiri godine u Netsima zaraditi 164 milijuna dolara.

Irvinga (27) su 2011. godine kao prvog na "draftu" izabrali Cleveland Cavaliersi s kojima je 2016. godine osvojio naslov prvaka, a prije dvije sezone je iz Clevelanda prešao u Boston Celticse. Ovoga je ljeta postao slobodan igrač i odlučio je prihvatiti ponudu Netsa i potplati četverogodišnji ugovor vrijedan 141 milijun dolara.

Netsi su objavili kako su njihovi novi igrači centar DeAndre Jordan (31), koji je dva puta u karijeri bio najbolji skakač lige u vremenu dok je nosio dres Los Angeles Clippersa (2014, 2015) te branič Taurean Prince.

Mladi hrvatski košarkaš, 19-godišnji Luka Šamanić, kojega su na ovogodišnjem NBA "draftu" kao 19. izabrali San Antonio Spursi, odigrao je u nedjelju svoju dosad najbolju utakmicu na Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Šamanić je u 106-96 pobjedi Spursa protiv Charlotte Hornetsa počeo utakmicu te je za 25 minuta ubacio 16 koševa (šut za dva 3-5, trica 2-5, slobodna bacanja 4-4) uz četiri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.

Najefikasniji u sastavu Spursa bio je Quinndary Weatherspoon s 19 poena, dok je Miles Bridges ubacio 23 pogotka za Hornetse.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije