Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI TOKIO 2020.

Francuska novim finalom potvrdila dominaciju u rukometu

Handball - Women - Semifinal - France v Sweden
Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
Autori: Hina, Vecernji
06.08.2021.
u 12:10

Bio je to izjednačen dvoboj do pred sam kraj kada se Francuska odvojila na +3

Francuska ženska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju, aktualne europske doprvakinje u polufinalu su svladale Šveđanke sa 29-27 (15-14).

Bio je to izjednačen dvoboj do pred sam kraj kada su se Francuskinje golovima Paulette Foppe te obranama Cleopatre Darleux odvojile na 27-24. Nakon toga Šveđanke se više nisu mogle primaknuti na manje od dva gola razlike.

Grace Zaadi Deuna je sa sedam golova bila najefikasnija u sastavu Francuske, Foppa je dodala pet pogodaka uz 100-postotnu realizaciju, dok su u sastavu Švedske najefikasnije bile Johanna Westberg i Jenny Carlson sa po šest pogodaka, a Šveđankama za pobjedu nisu bila dovoljna niti tri obranjena sedmerca Jessice Ryde.

Francuska je tako drugi put zaredom izborila nastup u finalu olimpijskih igara, prije pet godina izgubila je od Rusije, a u nedjeljnom finalu u 8.00 sati suparnik će joj biti bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju upravo Rusija i Norveška.

Švedskim rukometašicama ovo je bio prvi nastup u polufinalu OI u povijesti, a u nedjelju će od 4.00 sata igrati za broncu protiv poraženih iz susreta Rusija - Norveška.

>> Pogledajte: Spektakularni doček za srebrnog Srbića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije