Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U WENGENU

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Katastrofalan pad slavnog skijaša! Ostao nepomično ležati na stazi

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/8
13.01.2024.
u 15:13

Norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde (31) je jedan od najuspješnijih skijaša današnjice. Bio je prvak Svjetskog kupa 2020. godine, a uz to je osvojio dva mala kristalna globusa u spustu i isto toliko u superveleslalomu

Norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde (31) doživio je težak pad na subotnjem spustu u Wengenu. Kilde se spuštao prema cilju kada je izgubio kontrolu i počeo padati u lijevu stranu pa se počeo kotrljati stazom. Zaštitna ograda ublažila je pad, ali ga nije zaustavila.  Kada se konačno zaustavio nastavio je nepomično ležati, a po njega su došli redari i liječnici. Utrka je zaustavljena na pola sata, a u bolnicu je prevezen helikopterom. Još uvijek se čekaju informacije o njegovom stanju. 

Ova kultna utrka jedna je od najvećih atrakcija Svjetskog skijaškog kupa, osobito poznata po brzini i opasnosti. Brzine koje skijaši postižu više su od 140 kilometara na sat, kroz ravnine i zavoje. Kilde je jedan od najuspješnijih skijaša današnjice. Bio je prvak Svjetskog kupa 2020. godine, a u karijeri je 48 puta stao na podij te upisao 20 pobjeda. Uz to je osvojio dva mala kristalna globusa u spustu i isto toliko u superveleslalomu. 

GALERIJA Katastrofalan pad slavnog skijaša! Ostao je nepomično ležati na stazi

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill
1/8

Švicarac Marco Odermatt pobjednik je utrke u Wengenu, on je do svoje druge pobjede u najbržoj disciplini u karijeri stigao sa 59 stotinki ispred drugog Francuza Cypriena Sarrazina, dok je treći bio talijanski veteran Dominik Paris sa čak 1.92 sekundi zaostatka.

VEZANI ČLANCI:

Odermatt je svoju prvu spustašku pobjedu u karijeri ostvario u četvrtak kada se u Wengenu vozio skraćeni spust, a u subotu je slavio u utrci koja je vožena preko čitave staze Lauberhorn. U međuvremenu je u petak bio drugi u superveleslalomu i to iza ove sezone sjajnog Sarrazina koji je bio drugi kako u četvrtak tako i u subotu.

U redoslijedu spustaša vodi Odermatt sa 376 bodova, drugi je Sarrazin sa 310, dok je treći Paris sa 229, dok u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeći Odermatt ima 1016 bodova, drugi je Austrijanac Marco Schwarz sa 464, a treći sarrazin sa 460. U nedjelju se u Wengenu vozi slalom.

VIDEO Filip Zubčić na postolju nakon dvije godine

Komentara 4

Avatar Marko
Marko
17:28 13.01.2024.

Znači zato se polomiš?Onda ih ne treba ni štelati da otpadnu

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:46 13.01.2024.

Prebrzo vozio!

Avatar Marko
Marko
15:26 13.01.2024.

Zašto skije nisu automatski otpale kod pada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije