Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP nogometašica

Fifa pokrenula istragu protiv izbornika Zambije zbog optužbe za seksualno zlostavljanje

FIFA Women’s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Group C - Costa Rica v Zambia
Foto: DAVID ROWLAND/REUTERS
1/3
04.08.2023.
u 11:21

"Bili smo iznenađeni kad smo čuli za navodno neprikladno ponašanje trenera, o čemu je Guardian izvijestio u tekstu na svom mrežnom portalu", izjavio je u priopćenju glavni tajnik Zambijskog nogometnog saveza Reuben Kamanga, dodajući da su svi treninzi ekipe snimani

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) pokrenula je istragu nakon optužbe za seksualno zlostavljanje u zambijskoj reprezentaciji tijekom Svjetskog prvenstva za nogometašice koje se održava u Australiji i Novom Zelandu. Iz Fife su u petak najavili stroge kazne pokaže li istraga da su optužbe bile utemeljene.

Nekoliko medija je izvijestilo da je za seksualno zlostavljanje optužen zambijski izbornik Bruce Mwape, koji je navodno dirao prsa jedne igračice prije dvoboja s Kostarikom, ali Fifa nije iznijela detalje istrage. "Možemo potvrditi da se optužba koju smo zaprimili odnosi na reprezentaciju Zambije i da je istraga u tijeku. Svaku optužbu za neprikladno ponašanje shvaćamo vrlo ozbiljno i postoji jasna procedura za prijavu takvih slučajeva", priopćili su iz Fife.

GALERIJA Plenković u Velikoj Gorici: 'Ovaj kamp bit će baza. Ulaganja idu dalje s obnovom Maksimira i Poljuda'

FIFA Women’s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Group C - Costa Rica v Zambia
1/12

Iz Zambijskog nogometnog saveza su u petak poručili da nisu zaprimili nikakvu prijavu, bilo od igračice ili nekog drugog člana delegacije koja je otputovala na Svjetsko prvenstvo. "Zato smo bili iznenađeni kad smo čuli za navodno neprikladno ponašanje trenera, o čemu je Guardian izvijestio u tekstu na svom mrežnom portalu", izjavio je u priopćenju glavni tajnik Zambijskog nogometnog saveza Reuben Kamanga, dodajući da su svi treninzi ekipe snimani.

VEZANI ČLANCI:

O incidentu nije bila obaviještena ni novozelandska policija koja je priopćila da nije zaprimila nikakvu prijavu. "No, ukazano nam je na mogući incident. Nakon inicijalne istrage, nikakve dodatne radnje nisu poduzete", izjavio je glasnogovornik policije.

Izbornik Bruce Mwape je proteklih mjeseci bio pod istragom za navodne seksualne napade. Iz Zambijskog nogometnog saveza su potvrdili da je istraga otvorena, ali da nikada nisu primili nijednu službenu pritužbu. Mwape je tijekom konferencija za medije tijekom ovog Svjetskog prvenstva više puta bio suočen s pitanjima o optužbama za seksualno zlostavljanje, ali je za sve optužbe tvrdio da su lažne. Zambija je natjecanje u skupini C završila osvojivši treće mjesto pobjedom nad Kostarikom (3-1), nakon dva uvjerljiva poraza od Japana (5-0) i Španjolske (5-0). 

VIDEO Utrka na 100m bila je bolna za gledanje, u Somaliji nastao skandal zbog spore trkačice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije