Naslovnica Sport reprezentacija

Evo kako bi mogla izgledati Hrvatska na SP-u i tko bi mogao biti gubitnik

Popis 23 igrača već je praktički formiran i, kada u vatru ponovno krenu oporavljeni Jedvaj, Ćorluka, Kovačić, Badelj i Pjaca, izborniku će, ne bude li šokantnih ozljeda, ostati samo dvije, najviše tri dvojbe
14. studenoga 2017. u 19:24 30 komentara 22238 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Utrka naših reprezentativaca za mjesto među 23 putnika na Svjetskom prvenstvu počinje već ovoga vikenda, premda se čini da Dalićev popis za Rusiju već ima prepoznatljive obrise i kako tu teško može doći do spektakularnih iznenađenja.

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo Vatreni idu u Rusiju Hrvatska od 1996. godine ide na svoje deseto veliko natjecanje

Popis 23 igrača već je praktički formiran i, kada u vatru ponovno krenu oporavljeni Jedvaj, Ćorluka, Kovačić, Badelj i Pjaca, izborniku će, ne bude li šokantnih ozljeda, ostati samo dvije, najviše tri dvojbe.

Dalić voli Pašalića

Ono što posebno intrigira na Dalićevu popisu vrlo je mali, skučeni prostor za mlade lavove, momke iz generacije do 20 ili 21 godine budući da je konkurencija za, primjerice, Ćaletu-Cara, Benkovića, Moru, Brekala ili Ćorića zastrašujuća i zapravo nedodirljiva. Naime, nemoguće je otpisati zvijezdu poput Lovrena ili pak uvijek pouzdanoga Mateja Mitrovića, koji su u idealnim uvjetima u reprezentaciji ipak u sjeni Ćorluke i Vide. Kao što su i momci iz Intera i Real Madrida, Brozović i Kovačić, objektivno također u drugom planu. Koliko god odjek imena Marcela i Matea bio jak, Ivan Rakitić i Milan Badelj, dvojac koji je kod Dalića perfektno funkcionirao u Kijevu, najdojmljivija je kombinacija naših defenzivnih veznih igrača.

Zlatko Dalić REKLI 'NE' Dalić će plasman na SP slaviti i s onima koji ne drže ruku na srcu

Kad su preostali vezni igrači u pitanju, Dalić iznimno drži do Marija Pašalića pa ga treba tretirati kao sigurnoga putnika u Rusiju, gdje već ima zvjezdani status u moskovskom Spartaku (a i tržišnu vrijednost od osam milijuna eura), pa bi se lako moglo dogoditi da najveći gubitnik izbornikova natječaja za Rusiju postane – Marko Rog. Naime, darovitome Varaždincu još uvijek ne cvjetaju ruže u Napoliju, gdje je osuđen na sporednu ulogu. Njegova okrutna stvarnost kod zahtjevnoga trenera Sarrija još su uvijek mrvice i sporadični ulasci s klupe, što mu u Dalićevu poimanju reprezentativca (“zovem zaista one najbolje”) uvelike umanjuje izglede za put u Rusiju. Evo, Rog u dvije utakmice protiv Grka nije dobio ni minute na travnjaku, iz čega se može razaznati sva nezavidnost njegova statusa. Kad smo već kod veznih igrača, najveći Dalićev blagoslov je vrhunsko stanje Luke Modrića, čak i zadivljujući uspon forme na novoj poziciji. Tako će Luka na pragu 33. godine sljedećega ljeta zaigrati na svom šestom velikom natjecanju, što su ostvarila samo još dvojica hrvatskih nogometaša, Dario Šimić i Darijo Srna.

1 / 7
Navijači

Strinić se etablirao

Ako Dalić još nešto nije raščistio, onda je to alternacija Striniću za poziciju lijevoga braniča, za koju će se žestoko nadmetati Pivarić i Leovac, od kojih će jedan sigurno otpasti. Također, budući da izbornik želi duplirati krilne pozicije, a na njima su kao lički medvjedi zaštićeni Pjaca i Perišić, kao što ih silom prilika mogu pokriti Mandžukić, Kramarić i Brozović, međusobnu bitku za Rusiju vodit će Vlašić i Rebić. Na žalost, Nikolin status u Evertonu više nije stabilan kao kod bivšega trenera Koemana, dok Imoćanin Ante kod Nike Kovača u Eintrachtu izgleda zastrašujuće moćno i spada među najvažnije protagoniste.

Ante Čačić BIVŠI IZBORNIK Ante Čačić: To me strašno boli! Ne želim da se ikad više dogodi

Čini se kako će na Dalićevoj listi za SP gubitnik biti i hrvatska liga, iz koje se Rusija smiješi samo Dinamovu vrataru Dominiku Livakoviću. I dok je Čačić na EP u Francusku prije dvije godine vodio čak šestoricu haenelovaca (od toga četiri dinamovca), danas su hajdukovac Zoran Nižić i Rijekin Filip Bradarić tek u trećem planu.

Italija - Švedska Skok unatrag Svjetska smotra bez Talijana: Kraj! Apokalipsa! Sramota!

Inače, Fifine propozicije kažu da će svaki izbornik do određenoga roka morati predati preliminarnu listu od 30 imena, a potom je skresati na 23. Taj popis podložan je promjenama do 24 sata do početka prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, i tu u slučaju ozbiljnije ozljede nekoga iz kvote 23. Taj eventualni novi igrač ne mora biti s preliminarne liste od 30 igrača.

Podsjećamo, na SP-u u Brazilu uoči prve utakmice zbog ozljede je bio otpao, sad već zaboravljeni Ivan Močinić, pa je naknadno bio pozvan Milan Badelj.

1 / 21
Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro više neće biti na HRT-u
Zlatko Dalić i Davor Šuker IZBORNIK OSTAJE Dogovorili se! Šuker potvrdio da Dalić vodi reprezentaciju u Rusiji Luka Modrić Goalov izbor Ugledni nogometni portal izabrao: Modrić ispred Messija Sastanak sa Šukerom Dalić: Želim biti izbornik na SP-u, ali i na Euru 2020.
  • pan-am:

    Samo da se Pjaca oporavi ,brz oporavak Pjaca!!

  • ilijan:

    Pjaca ako se oporavi bit će naj bolje pojačanje.

  • Pravi-Hrvat:

    Sada kada imamo normalnog izbornika i zdravu atmosferu u svlačionici bitno je samo da nas zaobiđu ozljede! Rekli bi Sinjani - "a dalje šta Bog da i sreća junačka" :-) Dugo je još do turnira neka sada svi "zapnu" još više.