Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKLI 'NE'

Dalić će plasman na SP slaviti i s onima koji ne drže ruku na srcu

Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
14.11.2017.
u 07:35

Zlatko Dalić, izbornik-pobjednik, priznao je da je nakon najstresnijih mjesec dana osjetio olakšanje

Ante Čačić, bivši izbornik, koji je sam kriv što nije u Rusiji, na mjestu Zlatka Dalića u Pireju nakon plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo svoju bi sreću podijelio samo s pravovjernim navijačima, a sve one koji svjesno artikuliraju svoje neslaganje s radom gazde i vodstva HNS-a proglasio bi neprijateljima Hrvatske! Samo bi se uklopio u kompletan stožer (ima tu trenera, igrača, dužnosnika i novinara) koji su se utrkivali u napadima na “oporbu” nakon blistave 4:1 pobjede protiv Grčke u Zagrebu! Zlatko Dalić, izbornik-pobjednik, priznao je da je nakon najstresnijih mjesec dana osjetio olakšanje.

– Znam da u Hrvatskoj svi slave!

Iako su mu priliku pružili i Šuker i gazda, Zlatko Dalić ostao je svoj. Nije od prvog trenutka tražio neprijatelje niti je prebrojavao krvna zrnca kao jedan medij, već se u ophođenju sa svima ponašao gospodski. Osim što je prema moćnim hrvatskim nogometašima nastupio normalno, prezentirajući autoritet znanja, Dalić je na kraju poslao poruku svima da će proslaviti ovaj veliki uspjeh i s onima koji prilikom intoniranja nacionalne himne ne drže ruku na srcu. A jednako su sretni i ponosni. Svjestan je Dalić i demokracije, postoje nogometni gledatelji i navijači koji su svaki na svoj način proteklih godina rekli “ne” vodstvu HNS-a i centralizaciji samo jednoga nogometnog kluba. Vrlo jasno osudili smo ponašanje naših navijača u St. Etienneu, ali nećemo nikada prestati pisati o svemu što se događa u HNS-u i našem nogometu.

Zlatko Dalić
1/21

A on nedvojbeno neće procvasti zbog novog, desetog pojavljivanja na velikim nogometnim natjecanjima, stadioni neće biti sagrađeni, klubovi neće plaćati svoje igrače na vrijeme niti će nestati Pejini, Vučemilovići, Jovići. I ne možete nam s mjesec dana loptanja zamazati oči. Savezu i našem nogometnom društvu promjene su potrebne.

Hrvatski su nogometaši pak pokazali da imaju nogometnu klasu, da su, kada to oni žele i oni odluče, momčad koja može u bitku sa svim svjetskim nogometnim divovima. A predvodi ih Luka Modrić, posljednjih godina redoviti član svih najboljih svjetskih sportskih izbora. Njegovu klasu u četvrtak smo ocijenili najvećom mogućom ocjenom – 10. Za pobjedu nad Grcima i cijeli ciklus. No, nema tog gola, te asistencije koja bi nas zaustavila da napišemo da se na sudu ne smije lagati!

Komentara 44

DU
Deleted user
08:04 14.11.2017.

g. Flak, ovo mi izgleda isto kao istup Jeličića poslije utakmice. Vrlo ste svjesni da se sada prate sve vijesti oko naše repke. I da se sada može najotrovnije udarati. Ne mogu vjerovati da znate puno bolje nego Luka što mu je u glavi. Onda se i sami pitajte koliko ste puta svjesno lagali, obmanuli javnost u svojim člancima. Zbog vas i vama sličnih nisam pristao kupovati VL po 3,5 kn, a nekad su to bile moje najdraže novine s kojima je počinjao dan. Samo za kraj jedno pitanje za vas, vrsnog psihoanalitičara - da li bi vi postavili maestra Luku u ekipu zbog vašeg mišljenja?

EL
EldersRealm
08:26 14.11.2017.

Flak po stoti pita dokazuje da nije novinar nego propagandist koji vodi privatni rat protiv Mamica koristeci VL, dnevne novine u vlasnistvu srpske Adria Media Grupe. Zasto Flak zeli unistiti i omalovaziti reprezentaciju? Zato sto svi njegovi "argumenti" padaju u vodu kad se pogleda rezultate HNSa i reprezentacije. Brojke ne lazu, zar ne Flak? Kad bi reprezentacija imala rezultate kakve imaju ostale drzave nastale raspadom Sugoslavije, Flak bi imao glavni argument za rat protiv Mamica - nedostatak rezultata. Na njegovu veliku zalost, nikako da doceka raspad sistema za koji vec cijelo desetljece tvrdi da je neminovan. A zasto mrzi Mamica? Jer je bracu Mamic njegov vlastiti otac, trener, vidio kao perspektivne igrace, a njega, malog Igora, kao potpuno netalentiranog za nogomet. Zato Flak o nogometu moze samo pisati, jer nikad nije bio dovoljno dobar da bi ga igrao.

NV
niper_Vega
09:59 14.11.2017.

E moj Flak, sve si rekao i napisao u ovom tekstu, to pokazuje koliko voliš Hrvatsku, ali što ćeš, život je težak, što da ti kažem, nego izdrži i bori se, ali nas nećeš zavaditi, mi previše volimo Hrvatsku ii našu reprezentaciju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije