Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj otočke dominacije

Englezi o debaklu: Nemamo Mourinha i Louisa van Gaala

Wayne Rooney
Pixsell
09.04.2010.
u 07:35

Ferguson ljutit na suce, "bebe" izbačene jer nisu imale Olića i Robbena, a Rooney ipak nije mogao.

"We were robbed"! To je jedan od naslova engleskih medija odmah nakon ispadanja Manchester Uniteda u četvrtfinalu Lige prvaka. Robben je ugasio svjetlo na Old Traffordu briljantnim pogotkom, a Alex Ferguson se ljuti na arbitra koji je isključenjem Rafaela, za koje kaže da je prestrogo, usmjerio Bayern prema polufinalu.

Ne cijene ni Fergusona

Engleski novinari analiziraju zbog čega nema njihovih predstavnika među četiri najbolje momčadi u ligi bogataša, i to prvi put nakon sedam godina. I kako su i inače otrovni, odmah su napisali: "Danas u Premiershipu nema tako dobrih trenera kao što su Jose Mourinho i Louis van Gaal".

Dobro, malo su pretjerali, jer je Alex Ferguson, koji u srijedu nije bio u vrhunskoj formi, ipak ekstraklasa, vjerojatno najveći svjetski nogometni strateg. No, ipak je on samo Škot, a vrlo se dobro zna što Englezi misle o Škotima. No, Manchester je izbačen zato što nije imao igrača kakvi su u te dvije utakmice bili bayernovci Olić i Robben. Ferguson je znao za sve opasnosti, sve je stavio na kocku kada je na Old Trafford istrčao Wayne Rooney. Iako je svojom pojavom i s nekoliko poteza ulio strah u kosti Nijemcima (vodio je Manchester s 3:0), nije mogao ostati na travnjaku do kraja. A bez Rooneya Manchester danas ne može igrati.

Nekima nedostaju igrači

Chelsea, koju je u osmini finala izbacio Inter, u posljednjih je sedam godina pet puta bila u polufinalu, jednom je izgubila u finalu, i to baš od Manchestera. Liverpool je osvojio Ligu prvaka 2005., Manchester United 2008. Zanimljivo, u posljednje tri godine Englezi su dominirali, imali su po tri polufinalista. Što se dogodilo? Arsenal je imao nesreću da je Messi u životnoj formi, ali i brojne probleme s ozljedama. Chelsea je, pak, igrački i bolja od Intera, no nedostajalo joj je sreće, a Mourinho je taktički nadmudrio Ancelottija. Liverpool? Ima samo dvojicu igrača, Gerrarda i Torresa, a to je premalo za polufinale.

Komentara 1

HB
HBoss
15:44 09.04.2010.

Netko je nedavno napisao da nitko ne pregledava članke koji ovdje dospijevaju. Igore izvoli se ispričat jer Liverpool je jučer pokazao da ima i više od Torresa i Gerrarda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije