Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogato sponzorstvo

Engleska liga sklopila rekordan ugovor za TV-prava od 7,8 milijardi eura!

Premier League - Liverpool v Nottingham Forest
Scott Heppell/REUTERS
05.12.2023.
u 07:26

Ugovor na četiri godine, najveći je ikada sklopljen u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prethodni ugovor o TV-pravima iz 2018. godine iznosio je 5,6 milijardi eura. Novi ugovor, koji je godinu dana duži, osigurat će financijsku sigurnost za klubove do najmanje 2029. godine...

Engleska Premierliga sklopila je novi rekordni domaći televizijski ugovor vrijedan 7,8 milijardi eura za Sky i TNT za prikazivanje do 270 utakmica uživo u sezoni. Ugovor na četiri godine, najveći je ikada sklopljen u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sky je dobio četiri od pet paketa i prikazivat će najmanje 215 utakmica u sezoni, uključujući početne utakmice u subotu u 17:30, nedjeljne početne utakmice u 14:00 i 16:30, plus večernje utakmice ponedjeljkom i petkom i tri utakmice sredinom tjedna.

TNT će prikazati najmanje 52 utakmice u sezoni uključujući sve utakmice u 12:30 subotom i dvije runde utakmica sredinom tjedna.
Sky Sports će također prenositi svih 10 utakmica zadnjeg dana svake sezone. Prethodni ugovor o TV-pravima iz 2018. godine iznosio je 5,6 milijardi eura.

Novi ugovor, koji je godinu dana duži, predstavlja povećanje vrijednosti prava uživo za 4% i osigurat će financijsku sigurnost za klubove do najmanje 2029. godine...

- Ishod ovog procesa naglašava snagu Premierlige i potvrda je našim klubovima, igračima i menadžerima koji nastavljaju isporučivati ​​najkonkurentniji nogomet na svijetu na punim stadionima, kao i navijačima koji svaki tjedan stvaraju atmosferu bez premca - rekao je Richard Masters, izvršni direktor Premierlige -

Sky će prikazivati ​​do 100 utakmica više u sezoni, a izvršni direktor Dana Strong rekao je: 

- Ponosni smo na našu dugu povijest s Premierligom i veselimo se pružanju većeg angažmana, zabave i inovacija do kraja desetljeća...

Prodavatelji prava za elitni razred engleskog nogometa vjeruju da će dodatni rast TV prihoda u srednjoročnom razdoblju doći s prekooceanskog tržišta. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije