Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI TREBAO CRVENI?

Egipat zaustavio Španjolsku i Olma, a sudac im za krvnički start dao samo žuti karton

Soccer Football - Men - Group C - Egypt v Spain
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.07.2021.
u 13:58

Sudac Makhadmeh, koji je stajao odmah do njih, mu je dao tek žuti karton. Egipćanin se bunio da nije zaslužio ni njega, a Cabellos nije mogao nastaviti igru zbog kvrge koja se pojavila na njegovoj lijevoj nozi.

U susretu prvog kola A skupine olimpijskog turnira nogometaša, Meksiko je deklasirao Francusku sa 4-1, dok su u susretu C skupine Španjolska i Egipat  odigrali bez golova. Meksiko je u Tokiju pobijedio Francusku sa 4-1, a svih pet golova je palo u drugom poluvremenu.

Meksiko je poveo u 47. minuti golom Aleixa Vege, a osam minuta kasnije Sebastian Cordova je povisio na 2-0. Francuski kapetan Andre Pierre Gignac i jedan od trojice igrača starijih od 23 godine je smanjio na 2-1 u 69. minuti, no u samoj završnici utakmice Meksiko je zabio još dva gola, a strijelci su bili Uriel Antuna (80) i Eduardo Aguirre (90+1).

U drugom susretu iz ove skupine snage će odmjeriti Japan i Južna Afrika.

Na otvaranju skupine C Egipat je u Sapporu priredio iznenađenje odigravši 0-0 protiv Španjolske. Za "furiju" je cijeli susret odigrao Dani Olmo, a Egipćani su u Tokio došli bez najboljeg igrača Mohameda Salaha.

Ipak, susret je obilježio jedan krvnički start. Naime, Taher Mohamed je oštro i svom snagom nagazio na zglob Ceballosa, a igrač Reala vrištao je od bolova. Ipak sudac Makhadmeh, koji je stajao odmah do njih, mu je dao tek žuti karton. Egipćanin se bunio da nije zaslužio ni njega, a Cabellos nije mogao nastaviti igru zbog kvrge koja se pojavila na njegovoj lijevoj nozi. 

Soccer Football - Men - Group C - Egypt v Spain Tokyo 2020 Olympics - Soccer Football - Men - Group C - Egypt v Spain - Sapporo Dome, Sapporo, Japan - July 22, 2021. The swollen ankle of Dani Ceballos of Spain is seen as he is substituted off after sustaining an injury REUTERS/Kim Hong-Ji KIM HONG-JI
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

 U ovoj skupini su još Argentina i Australija.

U dvoboju 1. kola skupine B Novi Zeland je u Kashimi pobijedio Južnu Koreju sa 1-0 golom Christophera Wooda u 70. minuti. U drugom susretu iz ove skupine igrat će Honduras i Rumunjska.

Na otvaranju skupine D Obala Bjelokosti je u Yokohami pobijedila Saudijsku Arbiju sa 2-1.

Al-Amri (39-ag) i Franck Kessie (66) su zabili za pobjednički sastav, dok je gol za suparnike postigao Al-Dawsari Goal (44). U ovoj skupini su i branitelji naslova Brazilci i Nijemci.

POGLEDAJTE VIDEO: Matea Jelić brani boje Hrvatske u Tokiju

Komentara 1

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:41 22.07.2021.

Dobro da smo mi ostvarili sve zacrtane ciljeve, sad je mogao i neki naš nastradati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije