Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Đoković propustio tri vezane meč-lopte za finale, vodio 2:1 i 40:0

Novak Djokovic remporte le 8ème de finale face à Tallon Griekspoor lors du Rolex Paris Masters à l'Accor Arena
Foto: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE
1/3
25.11.2023.
u 18:24

Rezultat u polufinalnom susretu Davis Cupa između teniskih reprezentacija Italije i Srbije izjednačen je na 1-1 nakon što je Jannik Sinner u drugom dvoboju dana svladao Novaka Đokovića sa 6-2, 2-6, 7-5.

Đoković je bio nadomak odvođenja Srbije u finale, kod vodstva 5-4 u trećem setu imao je tri vezane meč-lopte stigavši do 0-40 na Sinnerov servis, no Talijan je uspio osvojiti pet poena zaredom, poravnati na 5-5, potom oduzeti servis prvom igraču svijeta i onda mirno odservirati za pobjedu.

Bio je ovo treći dvoboj Sinnera i Đokovića u posljednjih 12 dana, prošloga tjedna su na ATP Finalu igrali dva puta. U skupini je slavio Sinner, a u finalu Đoković.

Prethodno je Srbiju u vodstvo doveo Miomir Kecmanović koji je svladao Lorenza Musettija sa 6-7 (7), 6-2, 6-1.

O finalistu će tako odlučivati dvoboj parova za koji su trenutačno nominirani Simone Bolelli i Lorenzo Sonego za Italiju, odnosno Novak Đoković i Dušan Lajović za Srbiju.

Pobjednik će u nedjelju igrati protiv Australije koja je u prvom polufinalu u petak svladala Finsku sa 2-0. Za Australiju ovo je 49. plasman u finale najcjenjenijeg teniskog momčadskog natjecanja, drugi uzastopni, lani u finalu izgubila od Kanade, ali posljednji od svojih 28 naslova osvojila je još prije 20 godina, odnosno 2003. Finskoj je plasman u polufinale daleko najbolji rezultat u povijesti ovog natjecanja.

 

Komentara 3

PR
prajdali100
21:59 25.11.2023.

Neda se u.ranom do potoka.

BP
Besposlen pop
20:28 25.11.2023.

Bolje da je u finalu civilizirana Italija nego ovi čarapani uz četničku glazbenu kulisu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije