Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DAVIS KUPU

VIDEO Đoković i srpski tenisači pjevali 'Marš na Drinu' i 'Veseli se srpski rode'

Davis Cup - Finals - Serbia v Britain
Foto: JON NAZCA/REUTERS
1/3
24.11.2023.
u 11:06

"Sramite se, organizatori Davis Cupa! Na ceremoniji vam svira pjesma koja poziva na srpsku aneksiju Crne Gore i Kosova", napisao je na Twitteru crnogorski političar, Ljubomir Filipović

Novak Đoković je reprezentaciju Srbije na teren, u završnici Davis kupa koja se održava u Malagi, izveo uz pjesmu "Veseli se srpski rode". Takav postupak izazvao je burne reakcije na Kosovu i u Crnoj Gori. Osobito je sporan stih koji kaže: "Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije".

Crnogorski političar Ljubomir Filipović reagirao je na X-u, nekadašnjem Twitteru. "Sramite se, organizatori Davis Cupa! Na ceremoniji vam svira pjesma koja poziva na srpsku aneksiju Crne Gore i Kosova! Đoković nastavlja promovirati svoju rusko-srpsku nacionalističku agendu", napisao je političar.

GALERIJA Alcaraz nadjačao Đokovića i osvojio prvi naslov u Wimbledonu

Davis Cup - Finals - Serbia v Britain
1/56

"Reprezentacije Srbije predvođena Đokovićem na Davis Cupu predstavljena je srpskom pjesmom koja poziva na aneksiju Kosova. Ta pjesma je popularna među srpskim ultranacionalistima", napisala je Kos Data. Također, oglasili su se o spornim pjesmama nakon pojede Srbije nad Velikom Britanijom.

VEZANI ČLANCI:

"Pjesma koja poziva na srpsku aneksiju Kosova puštena je s razglasa i nakon meča. Napominjemo da se Davis Cup održava u Španjolskoj, državi koja ne priznanje neovisnost Kosova", navodi Kos Data. Prije meča, lupajući u zidove svlačionice pjevali su pjesmu "Marš na Drinu". Snimku možete pogledati OVDJE.

VIDEO Koliko će Goran trpjeti ovakve ispade? Đoković opet urlao na Ivaniševića

 

Komentara 15

Avatar barba_barba
barba_barba
16:15 24.11.2023.

Politički i vjerski ekstremista

SG
Saul Goodman
11:31 24.11.2023.

Sramota - otac i sin Đoković redovifo u svom restoranu "Novak" proslavljaju pobjede u pjesmicu "Ko to kaže ko to laže Sebija je mala" > klasični četnici i velikosrbi

BL
blackeder2022
13:56 24.11.2023.

Uvijek su poturice veći turci od turaka,tako i Đoković ,hrvat po dijedu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije