Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok za našu boksačicu

Dobio nevjerojatno blagu kaznu, a umalo ubio trenera Ivane Habazin

Ivana Habazin
Foto: Privatni album
1/5
11.02.2020.
u 17:47

Ovo možemo smatrati pobjedom. Mr. Mack se susreo s uvredama te vrlo emotivnim i provokativnim izražavanjem. Bio je zabrinut za sigurnost svoje sestre. Riječi koje je čuo su bile izuzetno ofenzivne te se on odlučio zaštititi svoju sestru - rekao je  Mackov odvjetnik Frank Manley

Artis Mack (28) priznao je krivnju za napad na Jamesa Alija Bashira (68), bivšeg trenera Ivane Habazin.

Podsjetimo, brat boksačke prvakinje Claresse Shields je uoči meča za naslov prvakinje po WBO-u i WBC-u u Michiganu prije četiri mjeseca između Ivane Habazin i Amerikanke s leđa napao trenera Hrvatice. Bashiru je slomio čeljust te je prebačen u bolnicu i morao je na hitnu operaciju. Meč je tada bio otkazan.

Ivana Habazin
1/5

Artis Mack je dobro poznat policiji, a u trenutku incidenta služio je zatvorsku kaznu te je bio na uvjetnom dopustu. Sudi mu se za težak fizički napad, za koji može dobiti zatvorsku kaznu u trajanju i do deset godina. 

Ali verojatno će na kraju doći do nagodbe. Naime, Mack je priznao  kako je 4. listopada prošle godine napao i udario Bashira, ali je prilikom svog svjedočenja rekao kako je od strane Bashira čuo rasističke uvrede.

James Ali Bashir i Artisova sestra Claresse Shields su Afroamerikanci. Mack je ponavljao kako je Ivanin trener nekoliko puta izgovorio riječ 'nigger' te se postavio zaštitnički. Napad se dogodio pet minuta nakon situacije koju spominje Artis Mack.

- Ovo možemo smatrati pobjedom. Mr. Mack se susreo s uvredama te vrlo emotivnim i provokativnim izražavanjem. Bio je zabrinut za sigurnost svoje sestre. Riječi koje je čuo su bile izuzetno ofenzivne te se on odlučio zaštititi svoju sestru - rekao je  Mackov odvjetnik Frank Manley, jedan od najskupljih odvjetnika u Michiganu.

Mack, koji je zbog prekršenja uvjetne kazne ponovno u zatvoru, trebao bi svoju kaznu saznati 10. ožujka. Prijeti mu kazna do godinu dana zatvora te mora platiti 1000 dolara. Ta kazna je puno blaža od one koja se očekivala.

James Ali Bashir je nakon udarca izgubio svijet, udario glavom u pod i doživio teški potres mozga. Bivši Ivanin trener se još uvijek oporavlja te mora na još jednu operaciju.

>> Boksačica Ivana Habazin otkrila što se sve događalo u SAD-a uoči meča koji je otkazan

Komentara 4

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
18:16 11.02.2020.

😂😂 Crnac crnji od noci rekao drugome “nigger” i ovaj ga kao zbog toga probao ubiti 5 min nakon dogadjaja! I 1000 dolores kazne?!?Ljudi nemaju pojma koliko je nase sudstvo samo malo korumpirano. Americko je na kvasinu otislo od kad se poceo prikazivati Zakon u LA.

DH
dalibor.hren
21:09 11.02.2020.

Ivanin trener je bjel ko snijeg!?

MA
marek1000
20:06 11.02.2020.

To je kak i dok se pri nama cigani potuku. Sucu svejedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije