Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PRIČA

Do jučer se vozio u tramvaju, a sada će postati milijunaš!

Zagreb: Prvi puta nakon prekida prometa zbog pandemije i potresa tramvaji voze centrom grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
22.09.2020.
u 14:43

Joško Gvardiol tek je prije tri mjeseca potpisao prvi profesionalni ugovor s Dinamom, a sad nakon samo 15 utakmica za prvu momčad potpisuje bogati ugovor s RB Leipzigom

Ne može se baš nazvati sagom, ali ta priča polako se privodi kraju i Joško Gvardiol uskoro bi trebao i službeno postati igrač RB Leipziga. Zapravo, taj se potpis očekivao tijekom jučerašnjeg dana, no do zaključenja ovog izdanja još se nije dogodio, možda bude i “tek” danas, ali je jasno da je ta priča završena.

Tako će Gvardiol krenuti stopama Danija Olma. S tim da je Gvardiol ipak mlađi, njemu je tek 18 godina i odigrao je puno manje utakmica od Olma koji je bio važan čimbenik u dvije sjajne europske sezone, u Europskoj ligi i Ligi prvaka. Cijena je slična, Olmo je otišao za 19 milijuna eura, ali i sjajne bonuse koji bi mogli donijeti još puno novca plavima, zasad je Dinamu zaradio dodatna dva milijuna jer se Leipzig ponovno plasirao u Ligu prvaka.

Najskuplji tinejdžer

Za 15 milijuna eura trebao bi potpisati Joško Gvardiol, no zasad nije poznato hoće li tu biti dodatnih i kakvih bonusa. Kako bilo, Gvardiol je svoje uvjete dogovorio. Financijski je i on, a u svakom slučaju Dinamo, mogao bolje proći da je prihvatio poziv Leedsa i Marcela Bielse, oni su nudili 22 milijuna eura plavima i dobre bonuse, postotak od sljedećeg transfera, ali mladi igrač i njegovi zastupnici zaključili su da mu je za karijeru puno bolje otići u Njemačku, biti s Olmom (ako on u međuvremenu ne napravi još veći transfer) koji će mu tamo biti dodatna podrška.

Ozbiljna je opcija da Gvardiol i nakon potpisa za Leipzig ostane u Dinamu. Zasad je dogovoreno da ostane u Maksimiru najmanje do zimskog prijelaznog roka, pomogne Dinamu u Europi, skupi još malo iskustva jer dosad je za prvu momčad odigrao samo 15 utakmica. No, isto tako je lako moguće da ostane i dulje od ove zime i razvija se u svom domaćem okruženju. Sad će bar moći igrati bez razmišljanja o transferu.

S 15 milijuna odštete postaje četvrti najveći transfer iz Dinama. Najveću odštetu zasad je dobio Marko Pjaca prelaskom u Juventus za 23 milijuna, Luka Modrić (Tottenham) i Dani Olmo (Leipzig) donijeli su 21 milijun s tim da se očekuju i novi bonusi od Olma koji bi mogao prestići i Pjacu. No, Gvardiol je postao najskuplji tinejdžer koji je iz Hrvatske prodan u inozemstvo.

Kulenović potpisao za Rijeku

Iako je tek prije tri mjeseca potpisao prvi profesionalni ugovor s Dinamom i ničim nije odavao želju za odlaskom, ovo je ipak bilo neizbježno. Jer, očito je i on počeo o svemu razmišljati koliko god tvrdio suprotno, govorio kako je tek počeo igrati u Dinamu.

U nekoliko zadnjih utakmica plavih nije igrao najbolje (Ferencváros i Slaven Belupo), ali to treba pripisati njegovoj mladosti, možda i mislima o transferu. I ne treba mu uzeti za zlo, on je bogom dani talent koje je, eto, kupio njemački bundesligaš bez obzira na te svije lošije partije, jer taj dečko je velika perspektiva i za njemački klub. Dinamo će još kako dobro doći, nakon što je propao dolazak Benjamina Kuščevića, plavi imaju vremena pronaći nova rješenja.

Iz Dinama je otišao napadač Sandro Kulenović i to u Rijeku. Pregovori su trajali već neko vrijeme, a kako je Mirko Antonio Čolak jučer otišao u grčki PAOK, Dinamo i Rijeka su uspjeli dogovoriti jednogodišnju posudbu mladog napadača. Moguće je da se ta posudba i produži, ali i da Rijeka otkupi njegov ugovor od Dinama.

Pogledaj ponudu Germania kladionice.

Naš 17-godišnji Joško Gvardiol je večeras prvim pogotkom u HT Prvoj Ligi srušio NK Inter Zaprešić i krenuo doma tramvajem s Maksimira! 🚋🔵🔵 Svaka čast Joško!

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebSubota, 2. studenoga 2019.

Joško Gvardiol nedavno je potpisao profesionalni petogodišnji ugovor s plavima. O njemu su svi treneri koji su ga vodili govorili samo biranim riječima, svi mu predviđaju vrhunsku karijeru. Unatoč svemu, on se vozi tramvajem. 

– A idem. Iako polažem vozački, još se uvijek nekako najbolje osjećam u tramvaju. Nekada me zna suigrač odbaciti do kuće, nekada odem pješke jer uživam hodati… No, otkako me netko slikao u tramvaju, malo mi je neugodno jer sad svaki put kada uđem netko vadi mobitel – rekao nam je Gvardiol prije tri mjeseca. (VL)

 

Ključne riječi

Komentara 7

EO
EO
15:02 22.09.2020.

Znači "vožnja u tramvaju" je oznaka siromaštva i bijede?

Avatar Behemot
Behemot
15:18 22.09.2020.

Kako senzacionalan i pametan naslov, pa normalno je da maloljetnici nemaju vozačku dozvolu.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
15:11 22.09.2020.

Gurači lopti preplaćeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije