Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crni dan u Maksimiru

Dinamu stigla još jedna kazna UEFA-e! Evo prve reakcije iz kluba

Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/10
01.04.2019.
u 19:04

U Maksimir je u ponedjeljak stigla još jedna kazna, a odnosi se na utakmicu između Viktorije i Dinama igrane u Plzenu.

Zagrebački Dinamo zatekla je drakonska kazna koju je klubu izrekla Disciplinska komisija UEFA-e u ponedjeljak.

 

Naime, prvak Hrvatske prisiljen je naredne dvije europske utakmice igrati bez gledatelja u Maksimiru, s naglaskom će UEFA drugi ogled ispred praznih tribina Modrima oprostiti ako navijači u sljedeće dvije godine ne ponove isti prekršaj.

>>> Pogledajte u kakvom je stanju maksimirski stadion

 

Dinamo je stradao zbog rasizma, paljena pirotehnike, zakrčenih prolaza i bacanja predmeta tijekom utakmice s Benficom, a UEFA ga je žestoko oderala i po džepu, sa sveukupno sa 67 tisuća eura.

No, to nije sve! U Maksimir je u ponedjeljak stigla još jedna kazna, a odnosi se na utakmicu između Viktorije i Dinama igrane u Plzenu. Prvak Hrvatske je, po svemu sudeći zbog ponašanja BBB-a u Češkoj, stradao s deset tisuća eura, a uz to neće smjeti prodavati ulaznice svojim navijačima za prvo sljedeće europsko gostovanje.

- U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela UEFA-e da ublaže taj dio kazne. 

O rezultatima žalbenog postupka, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost i navijače - navedeno je na klupskim stranicama otprilike sat vremena nakon što je Disciplinska komisija obavijestila Dinamo o rješenjima.

Komentara 16

HH
Hrvoje Hrk !!
19:18 01.04.2019.

jel se moze pocet privodit idiote , jer imaju kamere pa poslije utakmice ajmo sjest i pregledavat snimke i po sjedištu skužiš ko je taj zbog ulaznice i oderi njih desetak tom cifrom kaznom i da vidis kad bi maloo po malo od svake utakmice po desetak idiota kaznilo po par tisuca eura i zbog baklji također i za godinu dana tak bi bio mir , a ako klošar nema za platit , neka kazna sjedne mamici i tatici koji su odgojili majmuna

DO
dopizdilomi
19:40 01.04.2019.

Ne želim braniti huligane ali puno toga tu ne štima. Što je radio organizator kada su to unijeli na tribine. Zašto njihova policija nije djelovala te iste proslijedila našima? Zašto naša policija i zakonodavci ništa ne rade po tom pitanju?

ČI
čikaga3
21:57 01.04.2019.

Kaj je tip napisal torcida. Pa vas ne buju nigdar kaznili jer taj delegat mrzitelj Plavih golubova ne prisustvuje u takmicama u Tugarama, V8njanima Donjim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije