Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKMICE

Dinamo je iscrpljen i muči se, ali opet će do proljeća u Europi - naklon do poda!

Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.11.2021.
u 21:02

Ludi, iscrpljujući ritam u kojemu plavi nastupaju ove jeseni učinio je noge igračima plavih olovnima.

Najprije činjenično: da, ovo će biti najlošiji Dinamov učinak u grupnoj fazi Europske lige u posljednja tri nastupa. Da, Dinamo će, nakon dva prva mjesta u skupini (2018., 2020.), ove sezone grupnu fazu okončati kao drugoplasiran ili trećeplasiran. Usto, Dinamo je ove sezone u skupini primio šest pogodaka, ili dva više nego u 12 utakmica u spomenute dvije sezone.

Međutim, unatoč svoj svojoj bljedunjavosti i neuvjerljivosti protiv Genka, uz Dinamovo ime stoji i ovo: naš je prvak europski rekorder po broju nastupa u Europskoj ligi u ovoj kalendarskoj godini (11) i ono najvažnije – Dinamo, koji igra na najružnijem stadionu u Europi i koji se očigledno posrće i muči, ponovno prezimljava u Europi. Cilj je ostvaren, naklon do poda Krznaru i njegovim trupama!

Naklon i zbog ove činjenice: Dinamo je proljeće u Europi ostvario bez čak petorice A reprezentativaca koji su prošloga proljeća sudjelovali u četvrtfinalnim utakmicama s Villarrealom: Gvardiola, Jakića, Majera, Stojanovića i Kastratija.

25.11.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina H, 5. kolo, GNK Dinamo Zagreb - KRC Genk.
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Modernom trenerskom terminologijom, Dinamo je protiv Genka najviše podbacio - energetski. Jednostavno, ludi, iscrpljujući ritam u kojemu plavi nastupaju ove jeseni učinio je noge igračima plavih olovnima. Dinamu je ovo bio 29. nastup ove sezone, u posljednjoj stanci reprezentacija imao je čak 13-oricu igrača u raznim akcijama, momčad je strahovito bila potrošena i u nedavnoj opsadi Osijekovoga bunkera, i sve se to odrazilo na ovom europskom nastupu. Iz tog kuta, bod s Genkom ne može biti neuspjeh, iako je publika bila uskraćena za spektakl. Tako je Dinamo sada u nizu od tri utakmice bez pobjede (Lokomotiva, Osijek, Genk), a ni na jednom frontu nije u nepovoljnoj, gubitničkoj poziciji.

Dinamovi junaci protiv Genka bili su izvanredni vratar Livaković, čije su obrane u završnici spasile plave od poraza, zatim strijelac Menalo, ali i često kritizirani Theophile, ovom zgodom neuobičajeno asistent. Zanimljivo, Kevinu je ovo već treća europska asistencija, jer bio je dodavač za golove protiv Atalante i Šahtara u Ligi prvaka. Kapa do poda i kapetanu Ademiju, koji je i nespreman bio Dinamov motor u svom 90. europskom nastupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stefj
21:39 25.11.2021.

He, he, vidim da se novinari svim silama trude da Krznar ostane trener, to je zapravo jedina šansa da Hajduk, Osijek ili Rijeka osvoje prvenstvo... U ovu utakmicu je Krznar ušao OK, nije bila loša priprema, nije bio niti loš izbor igrača. No onda se vratio na staro, loša priprema za drugo poluvrijeme, loša reakcija na promjenu igre Genka, loše izmjene, na kraju je završio čuvanjem remija od sredine poluvremena... Previše je toga do sada propušteno napraviti, ne uči se na greškama, ne vjerujem da se nešto u budućnosti može promijeniti...

DU
Deleted user
21:51 25.11.2021.

Dinamo je bio iscrpljen prije početka prvenstva..... Od taktičkih ideja ovog klauna

UV
uvijekžedan
00:09 26.11.2021.

Krznar počeo potkupljivati novinare ? Pa takav članak ni sam Krznar ne bi se usudio napisati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije