Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR SUSRETA

Dejan Lovren se, nažalost, po tko zna koji put pretvorio u tragičara

Hrvatska - Češka
Foto: Reuters
1/6
18.06.2021.
u 21:57

Nevjerojatno koliko Dejan, galvaniziran preko svake mjere, potroši truda, strasti, želje i znoja, a zauzvrat trpi i stalno je za nešto kriv.

Krv, znoj, čak i nešto suza na tribinama Hampdena jedne emotivne, ustreptale naše navijačice obilježile su ovaj sivkasti, gotovo pa predvidivi dvoboj Čeha i Hrvata, u kojemu se rizik cijedio na kapaljku, a obje momčadi jedva čekale da zgrabe dragocjeni bod. Nešto na što drugoplasirana reprezentacija svijeta u srazu s europskim trećeligašem (Češka je bila u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba EP-a) ne može i ne smije biti ponosna, ali okolnosti su danas takve; ovaj bod mogao bi nam biti kolosalan ulov za prolazak skupine, naravno ako nakon njega pobijedimo Škote. S naglaskom na – ako. Tko zna jesmo li to uopće u stanju izvesti ovakvi disfunkcionalni, na trenutke kaotični.

Krv u ovoj priči potekla je iz smrskanoga nosa Čeha Schicka, čime se na žalost Dejan Lovren po tko zna koji put pretvorio u tragičara utakmice. Naš betonski čvrsti Zeničanin doista nema sreće na velikim natjecanjima. Sjetimo se, u debiju na Svjetskom prvenstvu 2014. godine jedan njegov bezazleni, svileni dodir po ramenu Brazilca Freda skandalozno je bio označen kaznenim udarcem, kao što je sinoć, u Dejanovom debiju na Europskom prvenstvu, njegov lakat u skoku, posve nenamjerno, završio na Schickovom nosu. Nevjerojatno koliko Dejan, galvaniziran preko svake mjere, potroši truda, strasti, želje i znoja, a zauzvrat trpi i stalno je za nešto kriv. Po govoru tijela on je zapjenjeni vođa pršteće energije, ratnik i pozitivac vječito stisnutih šaka, a po izvedbi latentna hodajuća nevolja i pehist.

Srećom, kada je najpotrebnije, Hrvatska uvijek ima svoga junaka iz Omiša. Ivan Perišić bio je nezamjetna figura prvoga poluvremena, a čim je preseljen u svoje prirodno stanište, na lijevo krilo, zaglušujuće je eksplodirao. Nisu Česi prvi koji su osjetili Ivanovu razornu moć, jer na isti način Omišanin ih je torpedirao i prije pet godina na utakmici u St. Etienneu, tada ubojitom ljevicom.

Zanimljivo je kako Ivan već godinama svoje pogotke niže na isti ili sličan način, s bočne pozicije, dobivajući svaki put dovoljno prostora da se namjesti na šut. A čim mu suparnički igrač nije dovoljno blizu, Ivan ne prašta. U ovom trenutku on je s tri pogotka na Eurima izjednačen s dvojicom legendi, Šukerom i Mandžukićem, a na vječitoj golgeterskoj listi dostigao je trećeplasiranoga Eduarda da Silvu. Obojica imaju po 29 pogodaka.

>> Pogledajte što su Besek i Zekić rekli nakon utakmice

Ključne riječi

Komentara 50

ST
Startrack
00:25 19.06.2021.

Nije bio penal. Lovren je skakao na loptu a Ceh je isao glavom naprijed. Ni blizu penala.

MN
Mr.NO
22:38 18.06.2021.

Evo sada nije sudac svirao penal Englezima,nije ni konzultirao VAR a škotski napadač je u 16.cu startao na nogu Sterlingu i to pred kamerom!Pa o cemu onda pricamo!

FR
freeshooter
23:10 18.06.2021.

Lovren nije ništa skrivio, sudac i var da, to nije bio penal, pisanje i procjene o Lovrenu ne stoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije