Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN KASNIJE...

Damir Krznar ima jasan cilj: Tražili smo tri boda, ali nije gotovo, borit ćemo se u Engleskoj

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige na stadionu u Maksimiru
Marko Prpic/PIXSELL
26.11.2021.
u 08:02

- Prvo poluvrijeme odigrali smo izuzetno dobro, trkački i energetski. Tražili smo tu dubinu preko Menala i Oršića. U drugom dijelu se dogodio mali energetski pad.

Dinamo će i na proljeće igrati u Europi, iako još se ne zna u kojem natjecanju. Naime, Dinamo je jučer u Maksimiru odigrao 1:1 s belgijskim Genkom i osigurao proljeće. No, tek u posljednjem kolu će znati nastavlja li u Europskoj ili ili će igrati u Konferencijskoj ligi. Dinamo je kod West Hama dovoljan bod da bi osigurao drugo mjesto i Europsku ligu. Može biti drugi čak i u slučaju poraza u Londonu, ali onda Genk kod kuće ne smije slaviti nad Rapidom.

Plavi su si tako zakomplicirali život, mogli su jučer sve riješiti, pobjedom nad Genkom sve bi riješili, ovako će morati još dva tjedna živjeti u neizvjesnosti iako je osiguravanje proljeće, pa makar u Konferencijskoj ligi solidan uspjeh. No, s malo više gasa, a malo manje opreza jučer su mogli do pobjede, to prije jer su i vodili s 1:0.

Oprezno u prvom dijelu

U tu odlučujuću utakmicu trener Dinama Damir Krznar očekivano je krenuo s kapetanom Arijanom Ademijem koji se oporavio od ozljede, no pomalo je iznenadio s Menalom u početnom sastavu, Franjić se također oporavio, dok je u napadu odlučio ponešto promijeniti, Andrić je završio na klupi, a Petković preselio na svoju nekadašnju poziciju središnjeg napadača.

S druge strane bilo je iznenađenja i kod Genka, trener belgijske momčadi odlučio je za početak na klupi ostaviti inače najboljeg strijelac kluba i po mnogima najboljeg igrača viskog centarfora Paula Onuachua koji je, istina, u posljednje vrijeme u popriličnoj golgeterskoj krizi. U početnoj postavi nije bilo ni dosad standardnih Paintsila i Thorstvedta.

25.11.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, skupina H, 5. kolo, GNK Dinamo Zagreb - KRC Genk.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Više od pola sata gledali smo nekakav nogometni šah, jako oprezan nogomet s obje strane, nogomet u kojem pravih prilika nije nije bilo, tek pokoja situacija koja je možda, ali samo možda mogla postati ozbiljnijom prijetnjom. I onda je Dinamo u 35. minuti u takvoj šahovskoj partiji poveo u 35. minuti. Genk je bio u napadu, no plavi su na svojih 16 metara uzeli loptu, Theophile je dugom loptom tražio Menala. Loše postavljeni stoperi Genka nisu mogli uhvatiti Menala, vratar godtiju je ostao čekati i Menalo je pgodio za 1:0 vodstvo plavih koji su u tom trenutku imali osigurano drugo mjesto i europsko prolejće u Europskoj ligi.

Ubrzo je Dinamo imao još jedan dobar napad, Ivanušec je izbacio Oršića, ali je njegov pokušaj blokiran, kao i Petkovićev pokušaj iz okreta. Nažaslost, u posljednjim sekundama prvog poluvremena Genk je izjednačio. Udarac iz kuta izveo je Hrošovsky, lopta se odbijala pred veratima plavih, a onda ju je Ike Ugbo zakucao pod samu prečku. Baš šteta, odlazak na odmor s vodstvom bio bi sjajan, ovako su plavi u slvačionici morali kovati plan kako u nastavku ponovno doći do prednosti.

U nastavak se krenulo žešće nego u prvi dio i u tom početku opasno je zaprijertio Ito u kontranapadu, no plavi su to uspjeli zaustaviti. Ubrzo je ritram ipak oslabio pa se smo gledali sličan nogomet kao i u većem dijelu prvih 45 minuta. Plavi nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata gostiju, tek je sa 16 metara pokušao Špikić, ali je to vratar Genka obranio bez većih problema koji je izvadio je i jednu nezgodnu loptu Gojaka koja je išla pod prečku. Rasplamslalo se u toj završnici pa je i Livaković morao dvaput spašavati sjajnim obranama i prometnuo se u igrača utakmice jer spasio i taj jedan bod koji bi mogao biti izuzetno važan u borbi za drugo mjesto u skupini i ostanak u Europskoj ligi.

Tražili smo tri boda

- Prvo poluvrijeme odigrali smo izuzetno dobro, trkački i energetski. Tražili smo tu dubinu preko Menala i Oršića. U drugom dijelu se dogodio mali energetski pad, pokušali smo to nadoknaditi rotacijama, ali nismo dobili ono što smo očekivali. Ulog je bio velik, ali ostaje 1:1. Bod je ono što smo dobili, a tri smo tražili. Nije ništa gotovo, sigurno je da ćemo se boriti u Engleskoj i vjerujemo da možemo uzeti taj bod kod West Hama - rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Slično je jučerašnju utakmicu vidio i trener Genka.

- Počeli smo malo drukčije nego u prvoj utakmici. Bili smo kompaktni, stajali smo nisko i bili smo koncentrirani, disciplinirani i kontrolirali smo utakmicu. Primili smo glupi gol iz greške naših igrača i zbog loše komunikacije. Nakon toga smo pali, griješili smo, ali smo zabili prije poluvremena. U drugom poluvremenu smo potpuno kontrolirali utakmicu i na kraju smo mogli pobijediti jer smo imali dobre prilike. Generalno sam zadovoljan i igrom i rezultatom - rekao je John van den Brom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 5

DU
Deleted user
08:28 26.11.2021.

Uz ovakav previše oprezni pristup utakmici u kojoj se tražilo 3 boda je Dinamo opasno visio u nekoliko situaciju u drugom poluvremenu, a da prema naprijed apsolutno ništa odigrali nisu.

IS
istina00
08:20 26.11.2021.

krznaru odlazi, uništavaš momčad neznanjem!

Avatar mladen valentić
mladen valentić
13:30 26.11.2021.

Ne znam kako je on mislio doći do tri boda igrajući na 0:0. Najžalosnije je kad je protivnik veći dio vremena bezopasan i iz aviona se vidi, sklon greškama u obrani, a igrači to ne iskoriste da ih pritiskom ne prisile na pogreške i stvaranje prilika za postizanje pogodaka, a onda protivnik prvi put ozbiljnije krene prema golu i iz prvog udarca postigne gol ili stvori mrtvu šansu! To im se događalo i u Europi, ali i protiv Bijelog Brda, Istre, Belupa. Ne znam da li bi za Dinamo bilo bolje da West Ham bude igrao u najjačem ili pak s drugom i trećom ekipom, jer ako bi igrao s drugom ekipom koja je željna dokazivanja, Dinamo s ovakvim pristupom i takvom taktikom, može teško stradati. Koliko god mi je drago da smo izborili proljeće u Europi, čak i da Belgijanci nisu zabili onaj gol i da smo osvojili tri boda, zbog onakve ziheraške igre i taktike, osjećam se posramljeno i kao da smo teško poraženi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije