Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUROVA ISTINA

Da hrvatski nogomet ovisi o Hajduku, Rijeci ili Osijeku, bili bismo na dnu - kao Malta ili Litva...

Noogmetaši Dinama slave pobjedu
Foto: David Klein
1/3
11.12.2021.
u 08:45

Dinamo je od 2015. srušio tri londonska velikana i to nije slučajnost nego dokaz da je izrastao u europskog velikana.

Znate li koji je jedini europski nogometni klub a da je u proteklih šest godina u europskim natjecanjima pobjeđivao tri londonska velikana? Odgovor je - Dinamo Zagreb.

Da, plavi sad već imaju tri londonska skalpa - prvo je 2015. u Maksimiru pao Arsenal s 2:1, potom su proljetos u Zagrebu Oršić i društvo nokautirali Tottenham s 3:0, a prekjučer je usred Londona srušen i West Ham (1:0). Prvu pobjedu trenerski je potpisao Zoran Mamić, drugu Damir Krznar, a ovu posljednju, ujedno i prvu Dinamovu na engleskom tlu, Željko Kopić.

 

Jedna pobjeda može biti slučajnost, no tri su dokaz da je Dinamo posljednjih godina izrastao u europskog velikana. Uostalom, tri europska proljeća u posljednje četiri sezone najbolji su dokaz tome.

A osim nabrojana tri londonska kluba, posljednjih sezona Dinamo je pobjeđivao i Benficu, Atalantu, Feyenoord, CSKA, Fenerbahçe, Anderlecht, Krasnodar, Genk, redom renomirane europske momčadi. A koliko su te pobjede značile za hrvatski klupski koeficijent, ne moramo ni pričati.

Jer, da Hrvatska ovisi o koeficijentu kojeg su priskrbili Rijeka, Hajduk i Osijek, bili bismo pri samom europskom dnu, sa zemljama poput Azerbajdžana, Malte, Litve, Kazahstana...

Ključne riječi

Komentara 13

VJ
vjerni86
12:45 11.12.2021.

da kao debrecin hajduk 9- 1 pa neki sa malte itd itd ili je mozda bio jugo a uefa nezna da treba odgoditi utakmicu

AL
alzamalo
12:49 11.12.2021.

Sto kaze Nikola na to..? a da nema to veze s Hrvatskim nogometom..

DU
Deleted user
12:14 11.12.2021.

Sve to stoji i sve je istina ali ipak su Osijek i Rijeka cesto imali jakih protivnika i malo je falilo da ih pobjede ali rezultati se racinaju. Hajduk je druga prica. Kod Hajduka je porazi protiv Kazahstance i Maltezane vise stvar psihe i podcjenivanje nego neznanje. Svakako nemoze Dinamo sam. Naprimjer ce Srbija imati DVA predstavnika u CL u sezoni 23/24 i to zbog dva kvalitetna kluba poput Zvezde i Partizana. I ako je Dinamo bolji od tih dvoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije