Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stila (ne)nedostaje

Legendarni Ćiro na utakmicama se uvijek pojavljivao u finom odijelu

Ćiro
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/11
25.12.2017.
u 08:12

Cristina Serra zaslužna je za stil svog supruga Pepa Guardiole, cijeli je život u modnom svijetu

Naočale ne bih promijenio nikad ako se ne bi polomile i ako bi mi dioptrija ostala ista, izjavio je engleskim novinarima Jürgen Klopp kad su ga upitali zašto ih nikad ne mijenja već su uvijek iste. Čovjek ne mari za stil i sve to mu je sporedno, nevažno i dosadno, zato ne voli gostovati na Wembleyju, gdje je obavezno nositi odijelo.

Stoga, ako nije ondje, njemački stručnjak uvijek će biti u trenirci, jakni i tenisicama s logom momčadi koju vodi, a to je trenutačno Liverpool. Dijametralna je suprotnost po tome mnogim kolegama, čak i kad gledamo kroz povijest nogometa način na koji su se oblačili.

Ćiro
1/5

Eto, nama najbliži svakako je Miroslav Ćiro Blažević. Njegov bijeli šal i kaput bili su nešto po čemu je ostao prepoznatljiv u trenucima kad se s Dinamom 1982. okrunio titulom prvaka Jugoslavije.

– Dok sam bio trener Rijeke, nisu me voljeli zato što sam na utakmicama nosio odijelo, a na treninzima trenirku. Moj prethodnik radio je suprotno – izrekao je jednom prilikom neuništivi Ćiro.

Sad s time u Rijeci nemaju problema, Matjaž Kek je kao Klopp i samo kad se našao na velebnom Wembleyju morao se nevoljko odjenuti kao da ide na svadbu. I to je legitimno, kodeks ne postoji i ne jure svi treneri za time da ih se tretira kao zvijezde izvan travnjaka.

Bitno im je obaviti posao, imati kvalitetan odnos s igračima i to je to. Naravno, ne slažu se svi s tim jer u vrijeme kad marketing igra veliku ulogu u poslovanju sportskih klubova, bitno je brendirati sve i svakoga. Zapravo, svjetski brendovi žele ugledne osobe uz sebe pa traže prostor gdje god mogu.

Zna se da trenirke i dresove pokrivaju oni brendovi s kojima je potpisan ugovor na razini kluba, ali treneri su druga priča i idealni manekeni osobama između 35 i 50 godina starosti. A Guardiola je predvodnik u ovom trenutku, iako ne zaostaju ni José Mourinho, Antonio Conte ili Diego Simeone. Samo, Pep ima jednu veliku prednost... Suprugu!

Ćiro
1/5

Kad je imao 18 godina i tek se probijao prema svjetskoj slavi, ušao je u luksuznu trgovinu Serra Claret u Barceloni i odmah se zaljubio u prodavačicu, koja je ujedno bila i kći vlasnika.

Cristina Serra isprva nije reagirala, brižno je upućivala mladića na elegantna odijela Armani i D Squared, pulovere, polo-majice... no već nakon nekoliko njegovih dolazaka buknula je veza koja traje i dan-danas.

U 27 godina stiglo je i troje djece, nogometna karijera pretvorila se u trenersku, ali elegancija i stil Pepa Guardiole ostali su savršeni. Sve nagrade koje je dobio za najbolje odjevenog muškarca u nogometnom svijetu, za najbolje odjevenog trenera... može zahvaliti Cristini. Nesvjesno, započela je trend.

Slaven Bilić oblači se slično kao Guardiola, a i Mauricio Pochettino sve češće je u puloverima, kaputima i odijelima uz aut-liniju, a sve manje u donedavno prepoznatljivom šuškavcu Spursa.

No, ne treba zanemariti i staru školu kao Fabio Capello, Arsène Wenger, Carlo Ancelotti, sir Alex Ferguson, Harry Redknapp... koji su svi redom konstantno dotjerani u odijelima i sjajno ih nose. Iako odijelo i fina odjeća ne čine trenera, svakako ga čine prepoznatljivijim, oku ugodnijem i ozbiljnijem. Uostalom, to možete prosuditi i sami jednim pogledom.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:51 25.12.2017.

Pravi je trener i na utakmicama u trenirci s klupskim grbom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije