Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred novim izazovima

Bilić traži posao: Ne mogu isključiti telefon kao Mourinho ili Guardiola

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.12.2017.
u 12:05

Sada kada imam vremena želim samo provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima. I uživati u tome da mi je ponekad čak i dosadno - rekao je Bilić

Početkom studenoga Slaven Bilić je dobio otkaz u West Hamu. Hrvatskom treneru dosta je odmora te je u intervjuu u Daily Mailu istaknuo želju za povratkom u nogomet. 

- Važno je dobro se odmoriti, mnogi misle kako u slobodno vrijeme treba napraviti nešto nevjerojatno, poput putovanja od Sjevernog do Južnog pola, ali to nije istina. Sada kada imam vremena želim samo provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima. I uživati u tome da mi je ponekad čak i dosadno - rekao je Bilić.

Slaven Bilić
1/11

Iduće godine navršit će 50 godina i dalje smatra kako je važno biti u formi. Gotovo je svaki dan sat ili dva u teretani.

- Ako se ne razgibam, postanem mrzovoljan. Treba ostati u formi kako bi bili zdravi, a isto tako volim kada sam vježbam. To mi daje priliku da razmislim o nekim stvarima.

Sada kada ima dosta slobodnog vremena gleda utakmice.

- Gledam utakmice više nego ikada. Najdraža mi je bila između Arsenala i Uniteda. Bila je kao sjajan film i jednostavno ne želite da prestane. Nakon utakmice sam uzeo mobitel i sve sam prijatelje pitao jesu li gledali dvoboj. Susret je bio sjajan! - istaknuo je Slaven i dodao:

- Naravno da nisam izgubio interes za nogomet. Nisam ostao slomljen nakon West Hama.

Mnogi su smatrali kako su vlasnici West Hama, David Sullivan i David Gold, Biliću učinili uslugu, jer je izgledao potpuno iscijeđen.

- Jedan potakne priču, drugi nastavi i pronađe pravu sliku. I to vam tako. Ja sam emotivna osoba i kada me pogledate nakon primljenog pogotka u 97. minuti od Crystal Palacea, vidite slomljenog čovjeka - rekao je Bilić i otkrio:
- Znao sam da sam gotov nakon poraza od Liverpoola. Ali se sigurno nisam nadao tome!

-Neki se treneri bolje pretvaraju da nisu ljuti ili razočarani. Ali na kraju krajeva, ne možete biti nešto što niste. Ako smo bili loši na terenu, jasno bih rekao: "Ovo je s..nje!" I preuzeo sam odgovornost svaki put.

Bilić je otkrio kako ga je novi trener West Hama David Moyes nazvao nakon što je dobio posao.

- Znamo se još otkad je bio trener Evertona. Tada smo razgovarali o Nikici Jelaviću zbog reprezentacije. Porazgovarali smo sasvim opušteno o West Hamu - zašto ne? No, detalji nisu za javnost. Složili smo se oko mnogo stvari. Nisam mu trebao reći puno stvari jer mu je pomogao Chris Woods koji je i dalje trener vratara, a sa mnom je bio od prvog dana.

Nedavno je Sullivan optužio upravo Bilića za loše poteze tijekom prijelaznog roka, a Bilić smatra da ga se želi učiniti žrtvenim jarcem.

- Ne bojim se sukoba, ali ga sigurno ne želim imati s ljudima s kojima sam se slagao preko dvije godine. No, reći kako su svi dobri transferi bili njegova zasluga, a svi loši moja, to je malo previše. Lanzinija sam htio još u Bešiktašu i poznajem ga nekoliko godina. Nitko nije znao za njega prije nego li je došao u englesku ligu - rekao je Bilić.

- Za transfere bili smo zaduženi Sullivan, Tony Henry i ja. Agenti su kontaktirali jednog od nas i svi smo dijelili informacije i mišljenja. Sullivan je rekao da možemo dobiti jednog igrača Marseillea, ja sam pitao kojeg? On je rekao Payet, a ja sam mu odgovorio: 'Može, bez oklijevanja!' Ne želim da se mene hvali za sve transfere, ali isto tako ne želim da me se krivi za sve - kazao je Bilić.

WBA mu je dva tjedna nakon otkaza ponudio posao, ali je smatrao kako je brzo. Šest tjedana kasnije pun je energije za nove izazove.

- Znam gdje sam kao trener. Mogu si priuštiti odmor, ali ne mogu isključiti telefon kao Mourinho ili Guardiola. Sada se već osjećam pomalo spremno. Ako dođe sjajna ponuda idući tjedan, ne bih ju odbio. Iako je bolje krenuti u neki projekt prije početka sezone. Volim Englesku i tu sam se dokazao, ne osjećam se više kao stranac - završio je Bilić. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 4

DU
Deleted user
15:46 17.12.2017.

Ako preuzme klub iz Premier League, navijam za taj klub jer je Bilic zabavljac i emotivac i drag mi je i moze kad hoce i kad je fokusiran. Iako nema postojanu i to mi je jako zao tu stalnu i i neophodnu drskost i samopouzdanje. Ne mogu se upustati u njegov rad jer ne znam sto radi na treninzima i sto govori ekipi i pojedinacno igracima ali je evidentno da West Ham pod Moyesom je sasvim druga ekipa. Napada i bori se do zadnje sekunde i ne povlace se nazad. Moyes ih je maksimalno motivirao, dao im samopouzdanje a vidi se i da su i fizicki su spremniji . Bilic spominje 97 minutu protiv Palace a do te minute su trebali primiti 10 golova jer su se stidno povukli nazad i ko uplaseni misevi povukli u rupu i pukli. Bilic ima potencijala i treba raditi na tome da uvijek ima samopouzdanje i drskosti jer ima ogroman potencijal. To sto je Bilic rekao ekipi u poluvremenu protiv Totenhama na White hart Lane je enigma i kako ih je u 15 minuta od totalno prosjecne bezvoljne i pasivne ekipe pretvorio u pobjednike?! To je za Guinesovu knjigu rekorda! To rijetko koji trener moze.

DU
Deleted user
22:14 18.12.2017.

...i nemoj se zaboraviti jednom u 28 dana prijavljivati na burzu da ne izgubiš naknadu!

Avatar Diavolo
Diavolo
20:14 17.12.2017.

Pr mu je odlican, ali jbg osrednj trener...cinjenice govore....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije