Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U dva seta

Čilić pobijedio Delbonisa za polufinale turnira u Ženevi

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Drago Hudika, Hina
19.05.2016.
u 15:40

Marin Čilić je pobijedio 33. igrača s ATP liste Argentinca Federica Delbonisa sa 6:4, 6:3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (11. igrač svijeta) izborio je polufinale ATP turnira u Ženevi. Čilić je pobijedio 33. igrača s ATP liste Argentinca Federica Delbonisa sa 6:4, 6:3.

Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda našeg tenisača koji je od Delbonisa bio bolji i prije četiri godine u Hamburgu.

Međugorac je imao sjajan postotak prvog servisa (66 posto), pogodio je šest as servisa te imao dvije dvostruke pogreške. Argentinac je ima pet aseva.

Najboljeg hrvatskog tenisača u polufinalu čeka dvoboj protiv Španjolaca Davida Ferrera koji je izbacio sunarodnjaka Guillerma Garcia-Lopeza. Čilić s njim ima negativan omjer: Ferrera je pobijedio samo jednom u pet dvoboja.

Čiliću je to drugi polufinale u 2016. godini, nakon što je na turniru u Marseilleu izgubio u finalu od Nicka Kyrgiosa.

Marinu je turnir u Ženevi prvi na kojem nastupa nakon gotovo dvomjesečne stanke, zbog ozljede koljena, te mu služi kao priprema za nastup na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru sezone, koji u nedjelju započinje u Parizu.

Hrvatska tenisačica Petra Martić (145. igračica svijeta) nije se uspjela probiti do posljednjeg kola kvalifikacija za drugi Grand Slam turnir sezone Roland Garros, nakon što ju je u drugom kolu sa 6:3, 6:7 (5), 6:3 nadigrala najbolja turska igračica Čagla Buyukakčay (85.).

>>Čilić i dalje 11., Karlović ostao na 29. poziciji

Komentara 1

Avatar Diavolo
Diavolo
16:42 19.05.2016.

Sutra zdrijeb za Roland Garros...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije