Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mira među vukovima

Cibosi u štrajku, nisu trenirali u srijedu a vjerojatno neće niti u četvrtak

15.03.2023.
u 22:23

Ovog časa je upitno hoće li strajkaši putovati u subotu u Ljubljanu na utakmicu ABA lige protiv Cedevita Olimpije koju bi, ako to ne budu htjeli seniori, mogli odigrati juniori

Nema mira među vukovima koji su svojem poslodavcu očito odlučili pokazati zube. Predvođeni kapetanom Radovčićem, košarkaši Cibone ponovo su u štrajku. Nakon što nisu dobili obećanu, zaostalu, plaću na dan (15. ožujka) kada im je to prethodnim "vatrogasnim" pregovorima obećano, cibosi su došli u dvoranu u terminu treninga ali nisu trenirali.

Zapravo, neki od njih su htjeli trenirati individualno ali im je rečeno da u tom terminu mogu trenirati samo momčadski a ako žele trenirati pojedinačno neka to čine u nekom drugom terminu.

Kako stvari stoje, barem su takve najave bile u srijedu navečer, cibosi neće trenirati niti u četvrtak (jer teško je vjerovati da će se traženi novac pojaviti preko noći) pa se postavlja pitanje što je s utakmicom koju trebaju u subotu igrati u Ljubljani s Cedevita Olimpijom.

Tko zna, možda se ponovi povijest pa se dogodi da jedan od ta dva kluba igra s juniorima kojih Cibona ima dovoljno registriranih. Doduše, prvi put je to bila Olimpija i to davne 1985. godine kada su "zmajčeki", na utakmicu prvog kola tadašnje prve jugoslavenske lige, u Zagreb došli s juniorima zbog administrativne pogreške operativca ljubljanskog kluba. A sve to je iskoristio Dražen Petrović za svojih, rekordnih, 112 košea.

Ovaj put problem nije administrativan nego financijski i u pitanju je nezadovoljstvo igrača koji su dosad primili, u prosjeku, ne više od tri od ovosezonskih šest plaća. A riječ je o možda i najjeftinijoj momčadi u povijesti ovog kluba.

Na žalost Tomislava Šerića, odgovorne osobe u klubu, novac iz Sportskog saveza grada Zagreba neće stići do kraja travnja ili početka svibnja sve dok SSGZ je donese odluku o raspodjeli gradskog novca. Doduše, i to se može premostiti i to dekretom gradonačelnika kada bi gospodin Tomislav Tomašević to htio napraviti. Uostalom, tako je krizne situacije, avansnim uplatama, u ovom klubu rješavao njegov gradonačelnički prethodnik Milan Bandić.

U tom slučaju bi Cibona dobila novac, koji joj pripada, preko reda što bi bilo spasonosno za klub kojem prijeti raspad momčadi. Jednako "ljekovita" bila i uplata prve (od dvije godišnje rate) novca kojeg je Grad namijenio klubovima nositeljima kvalitete u koji je krug Cibona ponovo ušla.

Osim toga, već ovog časa potrebna je injekcija od strane, zasad, fantomskih stranih investitora jer ako se i ova momčad raspadne, kao ona prošlosezonska, onda kluba na jesen možda neće ni biti pa neće imati u što niti investirati ubuduće.

U klubu o svemu ne žele govoriti jer bi samim javnim izjašnjavanjem priznali da problem postoji a on je priličan. A ovog časa težak je nekih 40-tak tisuća "vatrogasnih" eura koliko iznosi zbir mjesečnih plaća momčadi.


 


 


 


 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
00:22 16.03.2023.

Nakon 10 godina i više su sva tri hrvatska kluba u toj Jugoligi u stanju pobjediti ili bar iznenaditi svakog. Još da in isplate plaće.

OL
Oldmarinero
02:09 16.03.2023.

Novac je stvorio Cibonu, dok je bilo novaca dovodili su sve redom iz Dalmacije počevši od Ćosića, braće Petrović, Knega, Prkačina, Zubca, Bogdanovića, sad će im novac doći glave. Ugasite to zlo Hrvatske košarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije