Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi ABA lige

Trener Budućnosti: Ova Cibona je karakterna i igra jako dobru košarku

11.03.2023.
u 23:00

U sjajnom otporu višestruko skupljem suparniku (83:87) u Ciboninim redovima prednjačio je centar Bundović (32 koša) a u posljednjih pet minuta nedostajao je razigravač Kapusta (12 asista) kojem je suđen dvojben peti prekršaj

Cibona je odigrala još jednu dobru utakmicu protiv momčadi iz najužeg vrha regionalne lige ali ovaj put bez sretnog završetka. Vukovi jesu izgubili od višestruko skuplje Budućnosti (83:87) ali su zaslužili sve komplimente. Posebice zato što su imali suđenje kao da se igralo u Podgorici gdje Cibona, dojma smo, utakmicu ovakve završnice ne bi nikad mogla dobiti. Stoga i ne čudi što je sudački trojac Damir Javor, Marko Juras i Ivan Stefanović od domaće publike više puta nagrađen povicima "lopovi, lopovi".

A Cibonini navijači, koji je u ovoj prigodi bilo 1500, najviše im zamjeraju što su razigravaču Borni Kapusti (12 asistencija) na isteku 35. minute svirali, eliminirajući, peti prekršaj. I premda je kapetan Krešo Radovčić u preostalih pet minuta napravio neke dobre stvari jasno je koliko su u napadu nedostajala Kapustina rješenja.

Cibosi se nisu dali zbuniti s dobrim otvaranjem gostiju (0:8) već su vrlo brzo uspostavili rezultatsku ravnotežu (11:11) u kojoj su i okončali prvu četvrtinu (21:21) uz čak 12 koševa a Filipa Bundovića.

Ovaj ljevoruki centar nastavio je u istom tonu pa je do kraja poluvremena zabio 23 koša za minimalno vodstvo Cibone na velikom odmoru (44:42). U tim trenucima jako zadovoljan s Ciboninom igrom bio je i sportski direktor HKS-a Aco Petrović kojem se posebno svidjelo što je Sesarova momčad gostima prodala šest specijala iz kojih je postignuto 12 koševa.

Uz jako dobro otvaranje Svena Smajlagića (16 koševa ukupno) u nastavku susreta (tri bacanja plus trica) Zagrepčani su na isteku 23. minute poveli s 10 koševa prednosti (54:44) no goste je vratio belgijski reprezentativac Lecomte (9 koševa).

Posljednje značajnije vodstvo imala je Cibona u 37. minuti (78:72) no fizičkom snagom inferiorniji domaćini tu prednost nisu uspjeli zadržati a presudila im je trica s krila beka Bell-Haynesa koji je do tog trenutka šutirao očajno. Ukupnu prevagu gostima donijeli su napadački skokovi kojih su Podgoričani skupili 16 za isto toliko novih napada u čemu je prednjačio tamnoputi centar Alpha Kaba (16 koševa, 12 skokova). Drugi igrač gostiju po korisnosti bio je Cameron Reynolds (19 koševa, pet trica).

Kod domaćina isticao se ljevoruki centar Filip Bundović (32 koša, 6 skokova) koji je na parketu proveo skoro 38 minuta pa je i sam ustvrdio:

- Ne sjećam se da sam ikad u karijeri odigrao cijelo prvo poluvrijeme i ovoliko minuta no dobro sam se osjećao. Imao sam niz dobrih treninga i osjećao sam se dobro. Nažalost, nismo uspjeli pobijediti i Budućnost a za to bismo imali puno veću priliku da smo u završnici imali Kapustu za čiji peti prekršaj držim da nije bio.

O tome koliko je u završnici nedostajao Kapusta zborio je i Cibonin trener Josip Sesar:

- Bez njega nismo uspjeli organizirati igru kako smo željeli jer momčad je naviknula na njegove lopte. Da je Majcunić kod 78:76 pogodio onu daleku tricu možda bismo slavili no takvi sretni šutevi vam ne ulaze u svakoj utakmici.

I dok su s jedne strane patili u defenzivnom skoku, cibosi su profitirali od Bundovićeve napadačke igre o čemu je Sesar ovako zborio:

- Bundovića sam odlučio držati toliko dugo u igri jer je ne samo pogađao nego je na njemu bila bazirana suparnička obrana što je otvaralo drugima više prostora.

Na dobroj predstavi domaćinima je komplimentirao i gostujući trener Vlado Jovanović kazavši:

- Cibona neke svoje prednosti jako dobro koristi i igra jako dobru košarku a nas je najviše poremetio taj "pick and pop" koji igraju s Bundovićem na centru. Ova momčad Cibone ima karakter, stvarno igraju dobru košarku i dostojan su suparnik svim momčadima u ovoj ligi. Mi, ne samo u ovom natjecanju, živimo od napadačkog skoka pa je tako bilo i u ovoj utakmici.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije