Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cibona pobijedila u Skoplju, Zadar izgubio kod FMP-a

Cibona
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
23.10.2017.
u 23:04

Žorić je susret završio sa 25, a Tomas sa 22 pogotka. Kod MZT-a najbolji je bio Bojan Trajkovski sa 25 koša.

Zahvaljujući ponajprije veteranima Luki Žoriću (25 koševa, 7 skokova) i Marku Tomasu (22 koša, 7 skokova), Cibona je u Skoplju izborila svoju treću pobjedu u ABA ligi, prvu gostujuću ove sezone (83:76).

U utakmici u kojoj je za Zagrepčane skromno debitirao novi Amerikanac Jahmar Young (3 koša, 2 asistencije), cibosi su slavili na parketu na kojem je ove sezone nastradao Partizan, ali i na prizorištu na kojem je Zadar izborio svoju jedinu dosadašnju pobjedu u regionalnom natjecanju.

Kada su vukovi u 35. minuti poveli sa "plus 9" (76:67) činilo se da je sve riješeno, no onda su gosti prokockali četiri napada zaredom i domaćn se prišuljao na 74:76. Srećom, Tomas je potom pogodio tri od četiri bacanja, a 51 sekundu prije kraja presudan koš zabio je Žorić. Kad su Garcia i Stojanovski promašili trice, MZT-ovci su izvjesili bijelu zastavu pa u posljednjih 15 sekundi nisu niti pokušali bilo što učiniti. Štoviše, već tada su počeli čestitati gostima osjetivši valjda da je Cibona kvalitetnija momčad pa je njen trener Slobodan Subotić kazao:

- Utakmica je bila onakva kakvu sam očekivao. MZT je dobio Igokeu u gostima i to nije mala stvar, no mi ovaj put nismo puno griješili. Štoviše, ovo je prvi put da smo imali samo 14 izgubljenih lopti. Neke naše pogreške mogle su biti kobne, ali sačuvali smo mirnu glavu i priveli utakmicu kraju. Mi još nismo tamo gdje bi trebali biti jer postoje i objektivni razlozi za to. Recimo, Žorić i Tomas ovaj tjedan zbog ozljeda nisu trenirali tri dana i zato im svaka čast. Stisnuli su zube i znatno doprinijeli ovoj pobjedi.

Naglasio je to i jedan od mlađih cibosa Domagoj Bošnjak:

- Na kraju smo skoro izgubili što bi se i dogodilo da nije bilo starijih igrača koji su izvukli ovu pobjedu.

Strijelci za Cibonu bili su Žorić (25), Tomas (22), Bilinovac (9), Rozić (7), Melvin (7), Bošnjak (5), Young (3), Ćorić (3) i Bušma (2). Kod makedonskog sastava prednjačili su Trajkovski (25), Garcia (14) i Stojanovski (12).

Nakon okončanog petog koga, Cibona je na ljestvici regionalne lige u skupini od pet momčadi sa skorom 3-2 koje zauzimaju od drugog do šestog mjesta (2. FMP, 3. C. zvezda, 4. Partizan, 5. Cedevita, 6. Cibona...). Vodeća je Budućnost 4-1. a MZT je pak u skupini od pet momčadi sa skorom 2-3. Usamljen na dnu tablice je Zadar (1-4). 

Ranije u ponedjeljak Zadar je izgubio na gostovanju kod FMP-a u Beogradu sa 76:91 (12:18, 31:23, 20:17, 13:33). Zadrani su najvećim tijekom susreta bili ravnopravan suparnik, no u posljednjih šest minuta do izražaja je došao umor kod nositelja igre koji su praktički čitavo vrijeme bili na parketu.

Posljednje vodstvo Zadar je imao šest i pol minuta prije kraja kada je bilo 67-66 za hrvatskog predstavnika. Uslijedilo je razdoblje bezidejne igre u napadu, Zadrani su se odlučivali ili na šut za tricu ili su gubili lopte iz kojih su domaćini postizali lagane koševe. Usto, igrači FMP-a su dohvatili i nekoliko skokova u napadu i na kraju stigli do prilično uvjerljive pobjede.

Novi član Zadra Joshua Bostic je sa 21 košem bio najefikasniji kod Zadra, Luka Božić je dodao 18, dok su Filip Čović sa 15 i Boriša Simanić sa 14 ubačaja predvodili FMP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije