Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže jaka Zvezda

Trener Zdovc: Ja volim svoju momčad, ali još ne uživam u njoj

Cedevita
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
22.10.2017.
u 16:18

Cedevitaši se moraju vaditi protiv najjačih. Izgube li danas (17 sati) protiv Zvezde, Cedeviti će to biti peti poraz u nizu u ABA ligi i Europi

Premda je riječ tek o 5. kolu ABA lige, košarkaši Cedevite danas igraju iznimno važnu, neki će reći i presudnu utakmicu u ligaškom dijelu ovog natjecanja. Osim što im u goste stiže Crvena zvezda, prvi favorit za osvajanje naslova (i za euroligašku vizu), neki cedevitaši, ponajprije oni s američkom putovnicom, morat će se boriti i za svoj status kod poslodavca.

Izgubi li Cedevita i ovaj susret, to će biti već treći poraz u regionalnoj ligi, a samim time i ozbiljno gubljenje koraka u utrci za prednost domaćeg terena u doigravanju. A ako u tu završnicu Crvena zvezda uđe kao broj jedan, onda malo tko tu nešto može učiniti.

Zvezda jača i ove sezone

Zvezdaši su u petak skinuli prvi veliki euroligaški skalp (Barcelona), pri čemu su navijači bili istinski šesti igrač (kakvog Cedevita nema). I ne samo to, Delije su navodno postavili novi rekord u navijačkoj glasnosti (110 decibela) pa je teško i zamisliti da Cedevita pobjeđuje Zvezdu u mitskom Pioniru. Ako to nije uspjela kada je u Pullenu u svojim redovima imala match-winnera, kako da to izvede kada takvog igrača nema.

Nažalost, nijedno od Cedevitinih ovogodišnjih američkih pojačanja nema individualnu moć kakvu su imali Pullen, Boatright, a da ne govorimo o Pierreu Jacksonu. A kada je tako, onda morate imati jako dobar sustav igre, što trener Jure Zdovc u ritmu od tri utakmice tjedno naprosto nema vremena utrenirati.

Osim toga, gledajući i na papiru, čini se da Zvezda i ove godine ima jaču momčad od Cedevite. A još ljetos činilo se da neće biti tako jer Zvezda je grcala u financijskim problemima, zbog čega je otišao i trofejni trener Radonjić, i da hrvatski prvak konačno ima priliku nametnuti se.

Umor je Cedevitina prilika

Sve to ne znači da Cedevita danas (17 sati) u Domu sportova ne može pobijediti. Štoviše, Zagrepčani za to imaju veliku priliku jer zvezdaši su u petak navečer doživjeli veliko fizičko i emocionalno pražnjenje, u subotu su putovali u Zagreb, a danas već igraju regionalni derbi, i to samo 44 sata nakon velike euroligaške pobjede.

Zvezda je protiv Barce igrala odgovorno, s jasno podijeljenim ulogama među kojima su najznačajnije one bijelog američkog razigravača Rochestieja (22 koša, 7 asistencija, 0 izgubljenih lopti) i centra Milka Bjelice (23 koša) koji je opasan i izvana i ispod koša. Tu su još i iskusni krilni-centar Antić te eksplozivni francuski centar Lessort koji s lakoćom igra iznad obruča. Takvog ima i Cedevita u Johnsonu, no taj kao da izbjegava napadačke bitke u reketu.

Nasuprot njima naći će se uzdrmani sastav koji je od posljednjih pet utakmica izgubio četiri, a i ta jedina pobjeda izborena je u domaćoj ligi protiv nejakog Alkara.

– Previše razmišljamo o napadu, a kada je god tako, previše se igrate s vatrom. Mi se moramo vratiti osnovama košarkaške igre, obrani i žrtvovati se za momčad. Mi još nismo momčad, još je tu dosta egoizma, i možda smo i zbog toga gubili ove utakmice. Rekao sam svojim momcima da ja volim svoju momčad, ali da još ne uživam u njoj. No i povrh toga, Cedevita mora pobjeđivati jer nikoga ne zanima kad je tko došao i tko je ozlijeđen – ustvrdio je Cedevitin trener Jure Zdovc.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije