Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE SVJETSKOG KUPA

Četiri hrvatska predstavnika u finalu sjajne sezone! Evo gdje i kada možete gledati posljednje utrke

Zagreb: Hrvatska skijaška reprezentacija najavila novu sezonu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
15.03.2024.
u 14:41

Ljutić je ove sezone najbolja U-21 skijašica. Trenutno je na 12. mjestu ukupnog poretka s 560 bodova, šestom mjestu slalomskog poretka i desetom mjestu veleslalomskog. Ukoliko osvoji 15 bodova više od Anne Swenn Larsson može se popeti na peto mjesto

Još jedna sezona Svjetskog skijaškog kupa dolazi ka svome kraju. Nakon spuštanja brojnim snježnim padinama diljem svijeta, sve će se okončati u austrijskom Saalbachu, nedaleko od Salzburga. U završnici natjecanja Hrvatska ima dvojicu skijaša i dvije skijašice: Filipa Zubčića, Samuela Kolegu, Zriku Ljutić i Leonu Popović. Istoku Rodešu je malo nedostajalo da se plasira.

Iza njih je iznimno uspješna sezona. Ljutić je osvojila tri druga mjesta. Zubčić je dva puta bio na postolju, a jednom se na njega popela i Popović. Osim toga, svi su se barem jednom plasirali među najboljih deset. Istok Rodeš u Wengenu, a Samuel Kolega u Adelbodenu, Chamonixu te Palisadesu.

VIDEO Filip Zubčić na postolju nakon dvije godine

Hrvatska je reprezentacije tako po prvi puta u 12 godina osvojila više od 1000 bodova (1396), a nakon nešto manje dva desetljeća završava među top 10 Kupa reprezentacija.  

U posljednju fazu natjecanja u Svjetskom kupu ulazi 25 najboljih skijaša i skijašica svake discipline. Rodeš, koji je završio 26. u poretku slaloma, neće im se pridružiti. Zaostao je svega bod za  AJ Ginnisom i Sebastianom Holzmannom, no otkazivanjem slaloma u Kranjskoj Gori nije dobio posljednju priliku za popravak rezultata.

U veleslalomu je Marco Odermatt uvjerljivo osigurao mali kristalni globus s 900 bodova. Zubčić ga prati s 370 bodova, a za drugo mjesto se s njime bori Loic Meillard s dva boda manje. Iza njih je Henrik Kristoffersen s 350 bodova. Peti je Žan Kranjec s 347 bodova. Dakle, borba za drugo mjesto bit će gusta.

VEZANI ČLANCI:

Ljutić je ove sezone najbolja U-21 skijašica. Trenutno je na 12. mjestu ukupnog poretka s 560 bodova, šestom mjestu slalomskog poretka i desetom mjestu veleslalomskog. Ukoliko osvoji 15 bodova više od Anne Swenn Larsson može se popeti za jedno mjesto u slalomskom poretku. Blizu nje je i Sara Hector sa svega četiri boda manje. Popović je 14. u poretku slaloma.

Utrke će se u Saalbachu voziti od subote 16. ožujka do nedjelje 24. ožujka. Prvi je na redu muški veleslalom. Prva vožnja je na rasporedu u 9.30, a druga od 12.30. Istoga dana vozit će se i ženski slalom. Prva vožnja počinje u 10.30, a druga u 13.30. Obje utrke možete pratiti na HRT 2.

VEZANI ČLANCI:

U nedjelju će prva utrka biti ženski veleslalom. Prva vožnja je ponovo u 9.30, a druga u 12.30. Muškarci će slalom voziti u terminima od 10.30 (početak prve vožnje) i 13.30 (početak druge vožnje). Televizijski prijenosi će ponovo biti dostupni na programu HRT 2.

Zatim slijedi i završnica brzih disciplina u kojima Hrvatska nema predstavnika. U petak 22. ožujka superveleslalom će žene voziti od 10 sati, a muškarci od 11.30. Ženski spust je na rasporedu u subotu od 11.15, a muški u nedjelju 24. ožujka od 11.15.

GALERIJA Obični alpski dečko koji je u Švicarskoj preuzeo ulogu Rogera Federera

Zagreb: Hrvatska skijaška reprezentacija najavila novu sezonu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije