Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET S TALIJANIMA

Čeka nas - pakao! Hrvatska nakon svjetskog zlata saznala protivnike na Olimpijskim igrama

Susret Hrvatske i Italije u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
David Damnjanovic/PIXSELL
17.02.2024.
u 20:03

Samu skupinu iz koje u četvrtfinale prolaze četiri najbolje reprezentacije neće biti teško proći. A onda...

Hrvatski vaterpolisti ove su subote postali prvaci svijeta. Nakon pobjede nad Italijom od 15:13, valja nam se okrenuti novim zadaćama. Ne, neće one doći tako brzo, kao što je nakon EP-a u Zagrebu i Dubrovniku stigao Mundijal u Dohi, ali sve je to tu pred vratima.

Naime, poznate su i skupine za olimpijski turnir u Parizu. On će trajati od 27. srpnja do 11. kolovoza, kada se nadamo i novom velikom finalu s Hrvatskom u glavnoj ulozi.

No dakle, dvije su skupine s po šest reprezentacija. Hrvatska je smještena u skupinu A s Italijom, Rumunjskom, Grčkom, SAD-om i Crnom Gorom. Iz te će skupine dalje u četvrtfinale proći četiri momčadi, a u četvrtfinalu će igrati najbolji iz jedne protiv četvrtoplasiranog iz druge skupine te drugoplasirani protiv trećeplasiranog.

U skupini B su Australija, Srbija, Francuska, Mađarska, Japan i europski prvak Španjolska. Treba reći da je Rumunjska na olimpijski turnir ušla umjesto Južnoafričke Republike. Jedini predstavnik afričkog kontinenta odlučio je odustati od sudjelovanja na Olimpijskim igrama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije