Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PRIČA!

Čehinja osvojila Wimbledon i ostvarila podvig kakav nije viđen od Gorana Ivaniševića

Wimbledon
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/3
15.07.2023.
u 17:02

Na putu do ovogodišnje titule Vondroušova je pobijedila i hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić u trećem kolu, a u finalu je svladala Tunižanku Ons Jabeur

Češka tenisačica Marketa Vondroušova nova je osvajačica Wimbledona nakon što je u subotnjem finalnom susretu svladala Tunižanku Ons Jabeur 6-4, 6-4.

Time je 24-godišnja Vondroušova, prije Wimbledona 42. igračica na svijetu, osvojila premijerni Grand Slam naslov u karijeri. Dosad je igrala finale Roland Garrosa prije četiri godine.

Ons Jabeur je, pak, izgubila drugi finalni meč u nizu u Wimbledonu, a ostala je i treći put za korak kratka prema Grand Slam naslovu. Osim dva wimbledonska finalna poraza, izgubila je i finale US Opena 2022. godine.

Dva puta je 28-godišnja Jabeur tijekom prvog seta imala break prednosti. Vodila je 2-0 i 4-2, ali u oba slučaja se Čehinja vratila te je krajem prve dionice dočekala vrlo slabu igru svoje suparnice. Jabeur je počela griješiti u serijama te je Vondroušova dobila prvi set 6-4 nakon što je osvojila četiri gema u nizu.

Otvorila je drugi set Vondroušova breakom te je potom imala 40-0 na svoj servis za 2-0 vodstvo. U tom trenutku se meč okrenuo. Sve ono što je dotad Tunižanka promašivala sada je počela pogađati te je povela 3-1. Ali, ni tada njena dobra igra nije potrajala dugo.

Obrambena igra Vondroušove je bila odlična. Čehinja se vratila na 4-4, tada napravila break za 5-4 i potom jednostavno odservirala za veliku pobjedu. Na putu do ovogodišnje titule Vondroušova je pobijedila i hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić u trećem kolu.

Vondroušova kao 42. tenisačica svijeta nije bila postavljena za jednu od 32 nositeljice na ovogodišnjem Wimbledonu pa je tako postala prva igračica u povijesti koja je kao nenositeljica osvojila ovaj Grand Slam. Postavljanje nositelja na Wimbledonu krenulo je još 1927. godine.

Kad gledamo i tenisačice i tenisače do danas se u tih 96 godina samo dva puta dogodilo da netko kao nenositelj osvoji Wimbledon. Prvi je to napravio Boris Becker 1985., a drugi naš Goran Ivanišević 2001. godine.

Wimbledon, finale tenisačica:

Marketa Vondroušova (Češ) - Ond Jabeur (Tun/6) 6-4, 6-4

Komentara 1

DU
Deleted user
18:20 15.07.2023.

Ni blizu. Svake godine neka nova zenska osvoji, bzvze. Kod WTA stalno neka slucajna pobjednica s 16-18 god osvoji grand slam pa nakon toga vise ne moze proci godinama ni prvo kolo obicnog atp turnira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije