Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI IMENA

Cedevita predstavila pojačanja za novu sezonu

Cedevita pojačanja
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
23.09.2015.
u 16:01

- Dobro poznajem Cedevitu, već sam igrao protiv njih i drago mi je sto sam dio ove sredine. Mislim da je klub odlično organiziran. Imamo mladu i potentnu ekipu i, kao što sam već rekao, cilj nam je da iz dana u dan budemo sve bolji - rekao je Žorić.

Cedevita je danas zagrebačkom Velesajmu predstavila četvoricu pojačanja za ovu sezonu - Jacoba Pullena, Luku Žorića, Jamesa Whitea i Tonija Katića.

Planove Cedevitinog trenera Veljka Mršića poremetila je vijest o otkazivanju Kupa Dražena Petrovića koji se trebao igrati ovoga vikenda.

- Imali smo dosta ponuda za razne turnire i u Hrvatskoj i u Europi, a sada se zbog ovog otkazivanja mučimo da nađemo protivnika kako bi ovaj vikend odigrali utakmicu. Mislim da je otkazivati utakmicu, koja je u službenom kalendaru natjecanja, tri-četiri dana prije nego što se trebala odigrati malo neozbiljno - rekao je Mršić.

Luka Žorić s Hrvatskom je igrao na Eurobasketu.

- Miro Bilan i ja smo se zadnji priključili ekipi. No, imali smo već dvije utakmice u Novom Mestu. Mislim da ćemo rasti zajedno s ekipom i da ćemo s vremenom biti sve bolji. Dobro poznajem Cedevitu, već sam igrao protiv njih i drago mi je sto sam dio ove sredine. Mislim da je klub odlično organiziran. Imamo mladu i potentnu ekipu i, kao što sam već rekao, cilj nam je da iz dana u dan budemo sve bolji - rekao je Žorić.

Američki razigravač Jacob Pullen također je igrao na Eurobasketu, a nastupao je za Gruziju.

- Zagreb je lijep grad, a Cedevita je dobro organiziran klub. Sretan sam što sam ovdje. Ovo će mi biti odlična prilika za igranje Eurolige i pokušat ćemo izboriti Top 16. Što se tiče moje uloge u momčadi, ona u svakoj utakmici može biti drugačija. Ja sam razigravač koji može zabiti, no ovdje imamo Žorića i druge dobre igrače, tako da ponekad to ni neće biti u tolikoj mjeri potrebno. Najbitnije je da igram čvrsto i da momčadi pomognem da pobijedi - kaže Pullen.

Bivši NBA igrač James White pohvalio je svoj novi klub.

- Svi ljudi u klubu i gradu su super. Što se tiče toga kako se ovdje vodi posao, ovo mi je najbolji europski klub u kojem sam bio. Trening-centar je super, a imam i veliku pomoć suigrača i trenera. Nastavit ću raditi na svojoj igri i nadam se da ćemo ove sezone napraviti velike stvari i ispisati povijest. Mislim da u Euroligi imamo dobre šanse jer će nas mnogi podcijeniti i mislit će da ne možemo proći dalje. No, mi nemamo što izgubiti i mnoge ćemo iznenaditi. Imamo dobru momčad, dobre mlade igrače i veterane i vrlo smo ambiciozni - izjavio je White.

Toni Katić stigao je iz Širokog i na poziciji razigravača imat će veliku konkurenciju u Pullenu i Nemanji Gordiću.

- Dobro sam se snašao. Puno su mi pomogli trener Mršić i pomoćni trener Pozzecco i s njima je užitak raditi. Mislim da se mogu izboriti za svoju minutažu u ekipi. Sigurno da nisam nikad igrao na ovoj razini, ovo je za mene velika prilika i nadam se da ću je iskoristiti - smatra Katić.

Mršić je dobio i novog pomoćnika, a to je Talijan Gianmarco Pozzecco.

Komentara 1

PA
pappmisi
19:44 24.09.2015.

Velika greska je angazman Luke Zorica , izuzetno slab igrac igrac proslosti.U savremenoj kosarci nema mesta zato su gi i sutnili iz Evrope.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije