Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s Australijom

Čarobna kutija oduševila naše rukometaše

'31.07.2012., London - Ljetne Olimpijske igre2012, rukometna utakmica, 2. kolo, Hrvatska - Srbija. Ivan Cupic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
12.01.2013.
u 10:01

U Madridu je naše igrače dočekalo nula stupnjeva, što će Australcima biti veći problem

Hrvatski rukometaši današnjom utakmicom s Australijom (16.45 sati) započinju deseti put nastup na svjetskim prvenstvima.

U kvalifikacijama za SP u Španjolskoj u dvije utakmice Australija je bila bolja od Novog Zelanda. Za Australiju igraju četvorica igrača porijeklom iz Srbije (Latinović, Matić, Jovanović i Subotić), jedan iz Bosne i Hercegovine (Pandža) i jedan iz Makedonije (Najdovski). Našim rukometašima ovo će biti već treća službena utakmica protiv Australije. S njima se sastajemo samo na završnicama Svjetskog prvenstva. U Tunisu 2005. godine pobijedili smo sa 38:18, a prije dvije godine u Švedskoj još uvjerljivije – 42:15.

Šteta za Balića

– Ako Hrvati nakon deset godina ponovo žele do zlata, onda se mi želimo vratiti u domovinu s jednom pobjedom. To nam je jedini cilj na ovom prvenstvu – istaknuo je Taip Ramadani, izbornik Australije. – Igrao sam i protiv Hrvatske u Portugalu. Sjećam se genijalnog Balića. Šteta što ga neću ponovo gledati – rekao je Taip, inače oduševljen našom zemljom.

– Kao igrač bio sam na SP-u u Hrvatskoj. Pula i Poreč su me oduševili. Da Hrvatska nije toliko daleko od Australije, vjerojatno bih dolazio k vama na odmor – rekao je Ramadani.

Naši reprezentativci održali su već nekoliko treninga, ali ne u "Čarobnoj kutiji" gdje će se igrati utakmice, već u dvorani do nje.

– U Madridu nije baš pretoplo. Ujutro je temperatura oko nule, a po danu sedam do osam stupnjeva. Smještaj i hrana su odlični i zasad nema problema – rekao je Ivica Udovičić, direktor reprezentacije.

Nema dvojbe da će Australcima prilagodba biti puno teža, jer su došli s plus 35 stupnjeva.

– Atmosfera je u momčadi odlična, šala je uvijek tu i na treningu se radi punom parom, maksimalno ozbiljno i motivirano. Na trening putujemo pod policijskom pratnjom kako bismo što prije došli, odnosno kako ne bismo zapeli u madridskom prometu – dodao je Lovro Šprem.

Bez Marića prvi krug

Filip Ivić oduševljen je dvoranom i gradom.

– Grad je jako lijep, iako smo ga samo panoramski stigli razgledati. Mogu reći da ovako velik kompleks kao što je "Čarobna kutija" još nisam vidio. Puno je sadržaja, puno sportova, no tenis dominira – istaknuo je Filip Ivić,

Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, danas ujutro prijavit će 16 igrača koji će igrati u prvom krugu natjecanja. Onaj 17. bit će na čekanju, a očekuje se da će to biti treći kružni napadač Marino Marić.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
10:28 12.01.2013.

Problem je u tome što je u jutro u Madridu hladno a nije problem što nema Balića, Šege, Valčića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije