Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petarda Rome

Brazilci izvukli Chelsea u Newcastleu, Olić s klupe gledao poraz HSV-a

Willian
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.09.2015.
u 20:55

Ibrahimoviću još jedan gol nedostaje da dostigne Pedra Pauletu na klupskoj ljestvici najboljih strijelaca.

Newcastle, pretposljednja momčad Premiershipa, bio je blizu senzacije protiv prvaka Chelseaja, no Josea Mourinha spasili su Brazilci Ramires i Willian. Svrake su u posljednjem današnjem susretu 7. kola do 60. minute stvorile visoku prednost (2:0) pogocima Pereza i Wijnalduma, no u posljednjih desetak minuta susreta Bluesi su se trgnuli i uspjeli osvojiti bod (2:2). Mourinho je plesao po tankoj žici, ali pogodio je s izmjenama.

Prvo je Ramires ušao u 73. minuti i šest minuta kasnije sjajno pogodio rašlje s 20-ak metara nakon dodavanja Hazarda. Potom je zabio i drugi Mourinhov džoker, Willian (ušao u 61. minuti.) i to uz dosta sreće. Zbilo se to u 86. minuti. Willian je iskosa sa 20 metara izveo slobodan udarac koji je prevario domaćeg vratara i lopta je završila u mreži na radost Londonaca.

No, ovaj bod teško može zadovoljiti navijače Chelseaja nakon razočaravajućeg početka prvenstva. Bluesi su tek 15. sa samo 8 bodova, duplo manje od vodećeg Manchester Uniteda.

Ivica Olić ponovno je ostao na klupi za pričuve odakle je popratio domaći poraz HSV-a protiv Schalkea (1:0) u 7. kolu Bundeslige. Bio je to treći poraz Hamburžana ove sezone, a za njega je zaslužan 19-godišnji strijelac Leroy Sane (u 60. minuti).

Schalke je pak treću utakmicu zaredom sačuvao mrežu netaknutom i četvrtom uzastopnom pobjedom izjednačio se s Borussijom na drugom mjestu, ali dortmundski sastav ima utakmicu manje.

Ivo Iličević igrao je za HSV od 62. minute.

Roma je već nakon pola sata igre u prvom susretu 6. kola talijanskog prvenstva slomila otpor Carpija stvorivši nedostižnu prednost (3:0), a na koncu je slavila sa 5:1.

Uvjerljivu pobjedu Rimljana obilježio je prekrasan pogodak Miralema Pjanića iz slobodnog udarca u 28. minuti za 2:0 te ozljede Edina Džeke i Francesca Tottija. Upravo je legendarni veznjak na poluvremenu zamijenio napadača reprezentacije BiH koji je dobio neugodan udarac da bi već u 55. minuti trener Rudi Garcija bio prisiljen na novu zamjenu. Tottija je pak zamijenio Iturbe.

Strijelci za Romu bili su još Manolas (24'), Gervinho (31'), Salah (51') i Digne (68'), a Borriello (34') za Carpi.

Rimljani su nakon nepotpunog 6. kola četvrti sa 11 bodova dok je Carpi pretposljednji s tek 2 boda.

PSG je nastavio suveren hod francuskim prvenstvom. Iako je Nantes već u 11. minuti poveo u drugom susretu 8. kola, Parižani su preokrenuli rezultat i na kraju uvjerljivo slavili na gostovanju (4:1).

Momčad Laurenta Blanca pregazila je kanarince u drugom poluvremenu nakon što se predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi spustio u svlačionicu. Sve je krenulo pogotkom Zlatana Ibrahimovića u 48. minuti. Bio mu je to tek drugi gol u prvenstvu ove sezone, a još mu jedan nedostaje da dostigne Pedra Pauletu na klupskoj ljestvici najboljih strijelaca. Potom su pogađali Cavani (73'), Di Maria (80') i Aurier (90').

PSG je vodeći sa 20 bodova, a Nantes, kojem je ovo četvrti poraz u nizu, je 17. sa 7 bodova.

>>Bilićev West Ham spasio se u 93. minuti, Arsenal pokvario Kramarićeve prve minute ove sezone

>>Bayern slavio, Lewandowski poslao novo upozorenje Dinamovoj obrani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije