Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN LJUBIČIĆ

''Brat Vlado prvi je čestitao ulazak u polufinale''

Ivan Ljubicic
AFP
20.03.2010.
u 09:30

Godine definitivno nisu važne, barem u slučaju Ivana Ljubičića. Ljubo će s napunjenom 31 godinom danas prvi put u karijeri zaigrati u polufinalu turnira iz Masters serije u Indian Wellsu.

– Nije važno koliko imate godina, sve ovisi o motivaciji. Danas mi je puno lakše igrati nego prijašnjih sezona. Pun sam želje za igrom, svjestan da nikome ne moram ništa dokazivati. Igram za sebe, baš kao što sam to radio na početku karijere, i uživam u svakom dobrom rezultatu – rekao je Ivan i još se jednom osvrnuo na pobjedu protiv Monaca (4:6, 6:2, 6:1).

– Odigrao sam jedan gem loše i to me stajalo prvog seta. Osim u tom gemu, servirao sam odlično tijekom cijelog meča, nisam mu dao ništa. Nakon ranog breaka, u drugom setu sam se opustio te igrao i kretao se puno bolje. Uživao sam u igri, što se, vjerujem, moglo i vidjeti na nekim udarcima. U trećem mi je setu gotovo sve polazilo za rukom – istaknuo je Ivan, koji je prvi Hrvat u polufinalu Indian Wellsa još od Gorana Ivaniševića 1996. godine.

U odnosu na četvrtfinalni susret, današnji će meč s braniteljem naslova Rafaelom Nadalom koji je svladao Čeha Berdycha, dočekati godinu dana stariji.

– Jučer mi je bio rođendan i imao sam slobodan dan, što mi je najveći dar. Mogao sam više vremena provesti sa suprugom Aidom i sinom Leonardom koji su sa mnom u Indian Wellsu. Uz to, nemam baš pozitivnih iskustava s igranjem na svoj rođendan. Prvi me je nazvao i čestitao mi brat Vlado, odmah nakon meča s Monacom, i rekao mi da sam završio tek koju sekundu prije ponoći po srednjoeuropskom vremenu. Zaista fantastično – priznaje Ivan i okreće se današnjem dvoboju.

– Svi znamo tko je i što je Rafael Nadal. Naravno da je favorit, no igram odlično i bit će zanimljivo – najavljuje Ivan, koji je još jednom odgovarao na pitanja o nastupu u Davisovu kupu.

– Ja sam svoje završio. Pristao bih igrati protiv Srbije samo da se ozlijede dvojica naših igrača iz trojca Čilić, Karlović, Ančić – rekao je Ivan.

Svima je jasno da su izgledi za takvo što doista minimalni.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
15:26 20.03.2010.

Ljubo Legendo, sad imas priliku vratiti Nadalu za onaj poraz u 5 setova u Madridu!

ZX
zark x
17:16 20.03.2010.

Nadal ce dobiti svoje. Je dobar igrac, ali mi ga je vec dosta gledati kako drzi desnu ruku u guzici. Neznam zasto Amerikanci uvijek igraju u te kasne ure, pa nemogu spavati. Bez obzira, svejedno cu gledati naseg Ivana. Kadad je zemlja bila ravna, bilo je lakse, jer su svi bili na istom vremenu. Sad kad je postala okrugls, uvalili su nam neke vremenske zone. Ko ce to vise razumiti. Boze sacuvaj.

OB
-obrisani-
22:16 20.03.2010.

Ljubo ne igra svoj najbolji tenis ali dobro se drzi u trecem setu protiv Nadala.Za sada je 3;3 naprid Ljubo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije