Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispali iz Kupa

Bjelica: Karlsdorf nam je napravio ono što smo mi učinili Dinamu!

Dinamo, Austria, Liga prvaka (1)
Marko Prpić/Pixsell
25.09.2013.
u 22:32

- Nismo bolji, ali smo u dvije utakmice iskazali više želje od Dinama i sad smo u Ligi prvaka

Jednoga dana Nenad Bjelica morao bi sjesti na Dinamovu klupu. Osim što je neprijeporno talentiran trener, događaju mu se slične stvari kao i Dinamu. Kad su plavi, naime, prvi put ušli u Ligu prvaka 1998. godine, mjesec dana kasnije ispali su iz domaćeg Kupa od niželigaša Dugog Sela!

Tako je i Bjelica s bečkom Austrijom eliminirao Zagrepčane i ušao u Ligu prvaka, no u utorak je posrnuo u 2. kolu austrijskog Kupa i izgubio 1:2 kod trećeligaša Karlsdorfa...

- Platili smo danak igranju na tri kolosijeka, u tri tjedna odigrali smo sedam utakmica, šest ofenzivnih igrača nam je ozlijeđeno, ne znam više koga i kako da rotiram. Dogodio nam se taj poraz, igrali smo na \"grbavici\", pred 2000 domaćih navijača, loše smo ušli u utakmicu, rano primili prvi gol i sve je otišlo k vragu. Istina, izjednačili smo i zadnjih 20-ak minuta imali i igrača više, stvorili smo niz šansi, no nismo zabili, ali smo primili gol u sudačkoj nadoknadi i ispali – rekao nam je Bjelica.

Ima li nervoze u klubu, jesu li vas čelnici pozvali na razgovor?

- Ma ne... Nikome, naravno, nije drago kad se ispadne, ali svi su svjesni da je ovo vrlo naporna sezona. Nitko od mojih igrača nikad nije igrao u ovom ritmu, na toj razini! Protiv Porta smo se trkački potrošili, pa smo imali tešku utakmicu u Grazu, pobijedili smo, ali smo bili preumorni za utorak i kup. Takve se utakmice u nogometu događaju, poklopilo se mnogo negativnih stvari za koje misliš da se nikako ne mogu poklopiti. No, s druge strane to i čini nogomet tako privlačnim – ne pobjeđuje uvijek onaj tko ima više novca i bolje igrače, nego onaj tko ostavi više srca na terenu! Protiv Dinama smo mi napravili ono što je Karlsdorf sad napravio nama! Nismo bolji, ali smo u dvije utakmice iskazali više želje od Dinama i sad smo u Ligi prvaka.

Kakve su vam šanse u Ligi prvaka, sad gostujete kod Zenita?

- Liga prvaka za nas je samo velika nagrada! I ne očekujemo baš ništa, što god se dobro dogodi, bit će samo veliki bonus. Naš je \"kruh\" domaće prvenstvo, od toga živimo i u tom natjecanju moramo biti najbolji, cilj nam je opet ući u Europu. Stoga ne želim momčad potrošiti u Ligi prvaka, moramo biti objektivni i znati gdje nam je mjesto. Naravno da moramo dostojno predstavljati austrijski nogomet, ali već samim sudjelovanjem u tom elitnom natjecanju, mi smo već daleko prebacili sve naše europske ciljeve – kaže Bjelica.

 >>Dinamo pobijedio Suhopolje 6:0, Pamić zabio izravno iz kornera

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije